Demanen 21 anys de presó per a l'empresari que va matar la dona a Girona

L'acusació imputa a Bernard Andrighetto els delictes d'assassinat i tinença il·lícita d'armes

Bernard Andrighetto, empresari francès i propietari de la cadena de botigues 'Splaff!', era conegut per les seves excentricitats. El seu pes rondava els 200 quilos i ell mateix va ser la imatge d'una campanya publicitària de la seva empresa. A l'anunci, Andrighetto apareixia completament nu, acompanyat d'un eslògan on es deia que la cadena de supermercats esclafava els preus.

El crim va tenir lloc la matinada del 17 d'octubre de l'any passat. Andrighetto i la seva dona vivien en una casa situada al carrer Lluís Borrassà del barri de Palau. La víctima tenia dos fills. Un d'ells, de 17 anys, era fruit d'una relació anterior, i l'altre, un nen de 10 anys, l'havia tingut amb l'empresari francès.

El fiscal situa el crim pels voltants de dos quarts de tres de la matinada. Segons l'escrit d'acusació, mentre Andrighetto i la seva dona es trobaven a l'habitació de matrimoni, es van començar a discutir. Va ser aleshores quan l'empresari va obrir la tauleta de nit i d'un dels calaixos en va treure un revòlver, amb el qual "va encanonar la seva esposa".

La dona va fugir corrents del dormitori es va intentar amagar al lavabo. Andrighetto, però, la va seguir i, un cop allà, va obrir una farmaciola, on hi guardava una pistola semiautomàtica. Mentre la dona es trobava "acorralada entre la pica i la banyera" -segons recull el fiscal- l'acusat li va engegar una rajada de trets amb totes dues pistoles.

En total, Bernard Andrighetto va fer deu dispars, que van impactar de ple contra el cos de la seva muller. L'escrit d'acusació ressalta que, a l'hora de matar-la, Bernard Andrighetto era "plenament conscient" que la víctima es trobava del tot indefensa.

L'acusació esmenta que Andrighetto va aprofitar que la seva dona no podia fugir del bany, perquè hi estava "atrapada". Entre d'altres, perquè "la desproporció física" que hi havia entre els dos impedia que la víctima pogués fugir. La dona va rebre impactes de bala a llocs com l'ull dret, la clavícula, els dos braços, la columna i el braç, i va morir hores després a l'hospital.

Sense llicència d'armes

El fiscal del cas, Víctor Pillado, imputa a Andrighetto un delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes, perquè l'acusat no tenia llicència ni per a la pistola ni per al revòlver. A l'hora de determinar la pena, l'acusació considera que s'ha d'aplicar a l'empresari un agreujant de parentiu i un atenuant de reparació del dany, perquè Andrighetto ha consignat 250.000 euros al compte dels jutjats per cobrir possibles indemnitzacions.

En total, el fiscal sol·licita una condemna global de 21 anys de presó (dinou per a l'assassinat, i dos per la tinença il·lícita d'armes). En matèria de responsabilitat civil, reclama una indemnització global de 345.000 euros, que s'hauran de repartir a parts iguals per a cadascun dels dos fills de la víctima.