Unió manté Torramadé en els càrrecs a l'espera d'un informe intern sobre el cas

El comitè executiu admet que l'afer podria acabar amb l'expulsió com a militants del president de la Diputació i Minerva Amador

La reunió de la intercomarcal d'Unió, on hi han assistit una trentena de càrrecs locals del partit, s'ha celebrat aquesta tarda a la seu de Girona. Qui l'ha convocada amb caràcter extraordinari ha estat el mateix Jaume Torramadé, amb l'objectiu d'analitzar els resultats electorals d'aquest 25-N. Precisament, aquest matí, Torramadé -que també és president d'Unió a Girona- s'ha reunit amb la cúpula del partit a Barcelona.

Durant la reunió, però, també s'ha posat sobre la taula l'afer que ha esquitxat el president de la Diputació de Girona, i que va esclatar en plena campanya: les denúncies creuades entre ell i l'assessora a la Diputació i -ara ja- expresidenta de l'agrupació local de Salt. Per una banda, Torramadé va denunciar Minerva Amador per extorsió perquè, segons sosté, ella li reclamava 50.000 euros a canvi de no denunciar-lo per assetjament sexual.

Per l'altra, Amador va interposar aquest mateix cap de setmana una querella per assetjament contra el president de la Diputació, que també és alcalde de Salt. Minerva Amador hi recull que el dia 8 de novembre, durant un sopar d'inici de campanya, Jaume Torramadé es va excedir amb ella i li va fer tocaments.

Avui, el cas ha arribat a la intercomarcal d'Unió a Girona. Segons ha explicat el vicepresident executiu i membre de la permanent d'UDC, Joan Cañada, la intercomarcal ha ratificat el document que a finals de la setmana passada va fer públic la cúpula del partit a Girona al voltant de l'afer.

Durant l'estona que s'ha debatut el cas, Jaume Torramadé (que no ha volgut fer declaracions) ha marxat voluntàriament de la reunió. D'entrada, el document que s'ha ratificat aquest vespre recull que els fets se circumscriuen "dins l'esfera personal" de Torramadé i Amador i que, des del partit, "no es farà cap judici paral·lel per no infringir el principi d'innocència", ha puntualitzat Cañada.

L'informe, en els propers dies

De totes maneres, però, sí que UDC obrirà ara un procés intern, estricament polític, per veure com aquests fets poden influir en el dia a dia del partit. S'emetrà un informe, que segons Cañada "veurà la llum en els propers dies", i que servirà de pauta d'actuació.

El vicepresident executiu ha dit que, mentre el document no s'enllesteixi, Unió manté en els càrrecs Jaume Torramadé. Minerva Amador, per la seva banda, que es troba de baixa laboral com a assessora a la Diputació de Girona, va presentar ella mateixa la dimissió com a presidenta local d'Unió a Salt després del sopar d'inici de campanya.

Joan Cañada ha indicat que la voluntat d'UDC és no saltar-se cap pas, i complir tot allò que marquen "els procediments de garantia interna del partit", abans de prendre qualsevol decisió. Ara, doncs, s'està a l'espera d'aquest informe, que redactaran tant el comitè executiu local de Salt com el comarcal del Gironès.

El membre de la permanent d'Unió a Girona, però, també ha admès que depenent de quina sigui la conclusió de l'informe intern, l'afer podria acabar o bé amb l'expulsió i la baixa com a militants tant de Jaume Torramadé com de Minerva Amador o bé amb l'arxiu del cas.

Per últim, Joan Cañada ha dit que la intercomarcal "lamenta" els fets d'aquests darrers dies, que "s'escapen completament de la voluntat del partit".