Minerva Amador presenta la denúncia contra Torramadé per assetjament sexual

L'advocat de l'assessora d'Unió confirma que la querella s'ha interposat davant el jutjat el guàrdia de Girona

Els fets que han acabat en denúncies creuades van tenir lloc el 8 de novembre, durant un sopar d'inici de campanya al restaurat El Teatret, situat al Barri Vell de Girona. L'àpat va aplegar diversos càrrecs d'Unió i també membres del grup municipal de Salt, d'on Torramadé n'és alcalde.

Entre ells, hi havia la militat i presidenta del comitè local d'UDC al poble, Minerva Amador. La jove, que té 32 anys, és també assessora a la Diputació de Girona (on hi exerceix, doncs, un càrrec de confiança). Segons la denúncia que ha presentat aquest dissabte l'advocat d'Amador davant el Jutjat de Guàrdia de Girona, Jaume Torramadé es va excedir amb la jove durant aquell sopar i li va fer tocaments.

La querella contra el president de la Diputació fa referència a un suposat delicte d'assetjament sexual, i arriba una setmana després que Torramadé hagués denunciat Amador. En aquest cas, però, per un delicte d'extorsió.

Segons recull la denúncia presentada per Torramadé, l'assessora el va amenaçar amb portar-lo als jutjats per aquests suposats tocaments i, a canvi del seu silenci, li exigia 50.000 euros. Aquesta quantitat era la que li correspondria a Minerva Amador en concepte de deixar els seus càrrecs (sobretot, el de la Diputació).

Ara, en mans dels jutjats

Després del sopar d'inici de campanya, i per evitar que l'afer pogués acabar per la via penal, es va iniciar un procés de negociació extrajudicial entre les dues parts. Durant aquestes converses, és on s'haurien posat els 50.000 euros damunt la taula com a mesura per compensar Minerva Amador.

A l'assessora-que dies després del sopar es va agafar la baixa- li queden encara dos anys i mig de contracte com a càrrec de confiança i, precisament, els 50.000 euros correspondrien als seus ingressos durant aquest període.

El divendres 16 de novembre, però, Torramadé va decidir passar a l'acció i va presentar la denúncia per extorsió davant dels Mossos d'Esquadra. El cas va saltar a la llum pública a mitjans d'aquesta setmana, i va obligar a la intercomarcal d'Unió a convocar una reunió d'urgència.

La direcció d'UDC a les comarques gironines ja va anunciar, aleshores, que obriria un procés intern per investigar i esclarir els fets. A més, mitjançant un comunicat, la intercomarcal també va dir que, d'entrada, calia veure què decidien els jutjats. El cas de denúncies creuades -per assetjament sexual i per extorsió- depèn ara, doncs, de la decisió dels jutges.