UDC vol obrir un procés intern per aclarir el conflicte entre Torramadé i Amador

La permanent de Girona defensa "el principi de presumpció d'innocència" i destaca que té plena confiança en la justícia

La permanent de Girona d'UDC s'ha reunit aquesta tarda. La trobada ha durat tres hores (de les 5 i fins a les 8) i s'ha convocat per posar damunt la taula el conflicte entre el president de la Diputació, Jaume Torramadé, i l'assessora Minerva Amador, que també presideix el comitè local del partit a Salt (Gironès).

Els fets que han acabat en una denúncia per suposat intern d'extorsió es remunten al vespre del 8 de novembre. Aquella nit, membres de l'agrupació local de CiU a Salt van fer un sopar d'inici de campanya en un restaurant del Barri Vell de Girona, on van assistir tant Torramadé com Amador.

A la denúncia que ha interposat el president de la Diputació i alcalde de Salt, Torramadé assegura que Amador li demanava 50.000 euros a canvi de no denunciar uns suposats tocaments durant l'àpat. Prèviament a què l'afer encetés la via judicial, les dues parts van intentar acostar posicions i negociar una sortida pactada.

Fins i tot, va existir un document que establia que Amador, a canvi de no denunciar Torramadé, rebria 50.000 euros en concepte d'indemnització. Aquesta quantitat s'havia fixat com a compensació pels dos anys i mig de contracte que encara li quedaven com a assessora a la Diputació, un càrrec de confiança.

Jaume Torramadé, però, va decidir presentar una denúncia contra Amador el passat divendres. El president de la Diputació la va formalitzar davant els Mossos d'Esquadra i, ara, l'afer ha sortit a la llum pública en plena campanya.

Caràcter privat i personal

Per això, aquesta tarda la permanent d'UDC a Girona s'ha reunit al local del partit per afrontar la crisi oberta. En un breu comunicat, la permanent vol posar de relleu la seva postura davant el conflicte obert entre Torramadé i Amador, que defineix com a "qüestions de caràcter privat i personal".

Tot i les tres hores de reunió, l'escrit que s'ha fet arribar als mitjans no és més que una declaració d'intencions, i no inclou cap decisió en ferm. D'entrada, UDC de Girona recorda que l'afer es troba en mans dels tribunals i assegura que, com que des del partit sempre s'ha defensat "el principi de la presumpció d'innocència", cal confiar en què la justícia farà el seu camí.

El partit, però, sí que vol obrir un procés intern per aclarir els fets, perquè tant Torramadé com Amador són càrrecs d'UDC. "En el decurs de la propera executiva intercomarcal es proposarà l'obertura d'un procediment intern", indica el comunicat.

Per últim, l'escrit recull textualment que "Unió Democràtica de Catalunya lamenta profundament aquesta situació".