Demanen 27 anys de presó per l'home que va matar el pare i amagar el cos dins l'armari

L'acusació pública indica que el fill es va encabritar quan la víctima va negar-se a donar-li diners

El fiscal situa el crim entre els dies 21 i 25 de maig de l'any passat. Aleshores, Carlos Soriano, que té 38 anys i acumula antecedents, s'estava temporalment amb el seu pare a Lloret de Mar. Tots dos vivien al pis que el pare havia llogat, situat al 1r 6a del número 101 de l'Avinguda de Blanes.

Segons recull l'escrit d'acusacions provisionals, el fill va "exigir" al pare que li donés diners, i aquest darrer s'hi va negar. Tots dos van començar a discutir i aleshores, "de manera ràpida i sorpresiva", Carlos Soriano va treure una navalla (del tipus papallona) i va començar a apunyalar repetidament la víctima. L'acusat va clavar una de les ganivetades al coll del seu pare, i li va seccionar l'artèria caròtida.

El fiscal ressalta que el pare, que tenia 61 anys i estava divorciat, no va poder fer res per defensar-se, entre d'altres "per les limitacions derivades de la seva edat". Després de matar-lo, Soriano va registrar-li les butxaques i li va agafar més de 500 euros en efectiu i una targeta bancària.

Abans de marxar del pis, el processat va embolcallar el cos amb una bossa i una estora, i el va tancar dins un armari. El cadàver no es va descobrir fins dies després. L'11 de juny, el propietari del pis va alertar la policia perquè feia dies que no veia el seu llogater. Una patrulla de Mossos d'Esquadra el va acompanyar fins a l'apartament i, un cop dins, van trobar el cos de la víctima, que desprenia molta fortor perquè es trobava "en un elevat estat de descomposició".

Els Mossos d'Esquadra van aconseguir localitzar Carlos Soriano el dia 28 d'agost a Salou. Per fugir de Lloret de Mar, l'acusat va endur-se el BMW del seu pare (que estava aparcat a prop del pis) i, entre els dies 25 i 26 de maig, va arribar a retirar 1.960 euros del compte corrent de la víctima amb la targeta bancària.

Més de 180.000 euros d'indemnització

El fiscal acusa Carlos Soriano d'un delicte d'assassinat, un de robatori amb violència i un altre continuat d'estafa. A més, considera que cal aplicar-li els agreujants de parentiu i abús de superioritat. En total, demana una pena de presó que s'eleva fins als 27 anys i mig (19 i mig per l'assassinat, cinc pel robatori i tres per a l'estafa continuada).

En matèria de responsabilitat civil, l'acusació pública sol·licita que el processat pagui una indemnització global de 181.298 euros. D'aquests, 180.000 són per a tres dels cinc fills que tenia la víctima (a més de l'acusat). Els 1.298 euros restants, són per al propietari del pis, que va haver de desinfectar l'habitatge i canviar mobles.