El Tempo Girona farà dos concerts inclusius amb músics invidents

El festival s’estén a la Copa en la 13a edició per fer-hi un cap de setmana de concerts a peu dret

El festival Tempo Girona torna aquest estiu amb els concerts de pagament. L'any passat els organitzadors van optar per replantejar la programació oferint concerts gratuïts a l'espai Village. De cara a aquest 2021 s'ha apostat per un nou escenari on fer un cap de setmana de concerts de pagament i s'ubicarà a la Copa.

En aquest espai hi actuaran M Clan i Sofía Ellar la nit del 7 d'agost i l'endemà serà el torn de Mala Rodríguez, Paula Cendejas, Amato i Tawa. El director del Tempo Girona, Albert Candela, ha explicat que estan en converses amb els promotors d'Obrir Girona perquè plantegen fer concerts "a peu dret" i sense distàncies, tal com es va fer a la Mirona amb el grup Manel. La previsió és que en aquest recinte hi hagi unes 2.000 persones i també oferiran un servei de bar a tots els assistents.

El preu per la primera nit de concerts és de 39 euros i la segona, de 29. A més, hi haurà un abonament per anar-hi les dues jornades per un preu de 55 euros.

Concerts inclusius

Per contra, l'espai Village manté la seva essència amb concerts de grups locals i amb entrada gratuïta. La principal novetat és que es faran dos concerts inclusius amb grups de música formats per a persones invidents. Albert Candela ha detallat que es tracta d'una col·laboració amb la Fundació ONCE que busca garantir "l'accessibilitat" de la cultura "a tot tipus de col·lectius".

Per això van posar-se en contacte amb la Casa de la Música de Girona per buscar músics invidents i incorporar-los a la programació. Malgrat tot, des d'aquest organisme municipal no tenien cap artista que coincidís amb el registre del festival. Per això van anar a picar la porta a la Fundació ONCE.

El primer dels concerts serà el dissabte 17 de juliol a les sis de la tarda amb El Sueño de Calíope, un duet musical que prové de Galícia però que ja han actuat a Alemanya, Itàlia i Portugal. Per altra banda, el dissabte 24 de juliol serà el torn de Código Bushido. Es tracta d'una proposta de pop-rock positiu i ple d'optimisme a partir de cançons que recorden al dia a dia.

Per altra banda, el Tempo també ha apostat per programar un concert de Rumba 4G, un grup format al barri de Font de la Pólvora. Amb aquest concert, el festival vol treballar per la inclusió dels barris i la seva participació en l'agenda cultural gironina. Els Rumba 4G es podran veure el dissabte 31 de juliol a la una del migdia.

Música local, al Village

El Village obrirà les portes el 15 de juliol amb un concert de Natxo Tarrés & The Wireless, que acostaran les seves versions dels temes més mítics de Bob Marley. Amb aquest concert es donarà el tret de sortida a una programació repleta de grups locals.

El vicealcalde de Girona, Quim Ayats, ha destacat que el Tempo és un dels festivals que té una "concentració més alta" de grups gironins en la programació. Per això Ayats ha celebrat que els organitzadors tinguin "aquesta preocupació per la música de quilòmetre zero", tal com tenen altres equipaments municipals a l'hora de fer les seves programacions.

En la programació literària característica del festival, enguany s'aposta per l'escena gironina. Per una banda, hi haurà Gerard Quintana (dijous 23 de juliol) que parlarà de la seva trajectòria en el món editorial després de guanyar el Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes amb la novel·la 'L'home que va viure dues vegades'.

També hi haurà un sopar a la fresca amb Martí Gironell el dimarts 29 de juliol a dos quarts de vuit del vespre. En aquest cas, Gironell presentarà el llibre 'La força d'un destí' i els assistents podran degustar alguns dels plats de Jean Leon que apareixen a la novel·la. El saxofonista Pep Poblet també interpretarà alguns dels temes del llibre i l'autor en llegirà diversos fragments.

El Village estarà obert entre el 15 i el 31 de juliol. En aquesta 13a edició del Tempo Girona, els organitzadors preveuen acostar-se a una xifra d'espectadors similar a la que hi havia el 2019, quan es van aconseguir 35.000 espectadors amb els 24 concerts gratuïts i els 4 de pagament. En el 2020, la xifra es va quedar en 21.000 persones i la programació va comptar amb 35 concerts gratuïts.