Gay de Montellà: 'Comas ha sigut un empresari però també l'home del turisme a la Costa Brava'

Ernest Plana, fins ara vicepresident de la federació, assumeix la presidència en funcions de la patronal gironina

Montellà també ha subratllat la "gran fortalesa" que ha demostrat sempre Jordi Comas a nivell empresarial i especialment en el sector turístic i ha interpretat els fets com a una "fatalitat imprevista". Actualment, Comas era el vicepresident de Foment del Treball i membre de la junta directiva de la CEOE, a banda dels càrrecs que tenia a les diferents organitzacions empresarials de les comarques gironines.

"Tenim molt a aprendre d'ell"

A la una del migdia, els representants de la FOEG han difós un comunicat on expressaven el seu condol a la família i elogiaven la seva figura. El fins ara vicepresident primer de l'associació, Ernest Plana, l'ha definit com a una persona "inesgotable" que "no volia fallar a ningú". "Tenim una gran feina per igualar la que ha fet", ha afegit alhora que ha agratït les mostres de suport i condol que des de primera hora estan rebent. Sense llegir el manifest i visiblement afectat, ha acabat la seva intervenció dient: "Jordi, si ens estàs escoltant, no et farem quedar malament". Planas ha passat a ser des d'avui el president en funcions de la FOEG tal com preveuen els estatuts de la federació.

Demà dimarts es farà una concentració de protesta a les 12 del migdia davant de la seu de la FOEG per expressar la "indignació" pels fets ocorreguts.

Vinculat al turisme i a Platja d'Aro

Jordi Comas va néixer a Juià el 1945 i va viure bona part de la seva infantesa a Flaçà. La seva etapa formativa va iniciar-se a Girona on va estudiar Batxillerat i Peritatge Mercantil, per després desplaçar-se fins a Madrid on es va graduar a l'Escola Superior d'Hostaleria, especialitzant-se en cuina i administració d'hotels. Fou un dels membres de la primera promoció d'Empresarials, a Girona.

En els anys del "boom turístic" va destacar, a més a més, per la seva vessant política a l'Ajuntament de Platja d'Aro (1970-1979) i essent vicepresident de la Comunitat Turística de la Costa Brava com a responsable de la promoció exterior (1975-1978).

La seva trajectòria com a empresari del sector de la restauració i hoteleria va començar el 1963 amb l'obertura del Restaurant Aradi a Platja d'Aro que recentment va reinaugurar en un altre local. També, a Platja d'Aro regentava el Restaurant la Riera, i els Hotels Aromar i Costa Brava, així com el S'Agaró Hotel, a S'Agaró.

A més de president de la FOEG, actualment era vicepresident de Foment del Treball i membre de la Junta Directiva de la CEOE.També era vicepresident de la Junta Directiva de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, vicepresident de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i del Consell Superior de Turisme de les Cambres de Catalunya. Tanmateix era membre de la Comissió Executiva de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona i membre del Patronat de Turisme de Girona.

Del 1970 i fins l'actualitat formava part de l'Skal Club Internacional, essent-ne membre i ocupant càrrecs als diferents òrgans de govern de l'entitat arribant a ser vicepresident Internacional del 2005 a 2007.

L'any passat li fou atorgada la medalla al mèrit turístic de la Generalitat de Catalunya i era membre d'honor de l'Skal Internacional.