'No entenem com han pogut treure la vida al meu oncle per agafar quatre rals'

150 persones fan un minut de silenci davant l'Ajuntament de Platja d'Aro per condemnar la mort de l'empresari Jordi Comas

Des d'aquest migdia, les tres banderes de l'Ajuntament de Platja d'Aro onegen a mig pal. L'equip de govern ha volgut mostrar, d'aquesta manera, el condol a la família del president de la FOEG. Aquest acte simbòlic s'ha acompanyat d'un altre -ara, ciutadà- que s'ha convocat al punt de les dotze, i que ha servit per condemnar la mort de l'empresari hoteler Jordi Comas.

Unes 150 persones han guardat un minut de silenci davant les portes de l'ajuntament. Encapçalats per l'alcalde, Joan Giraut, els familiars, veïns, amics, socis i coneguts de Jordi Comas s'han aplegat per expressar el seu rebuig enèrgic a l'assalt d'aquesta passada matinada, que ha acabat amb la vida de l'empresari del municipi.

Entre d'altres, a l'acte hi havia l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; la directora dels serveis territorials de Governació, Núria Gómez; el cap de la Policia Local de Platja d'Aro, David Puertas, i el cap de l'ABP dels Mossos d'Esquadra, l'inspector David Castro.

Visiblement emocionat, Joan Giraut ha recordat que Jordi Comas era "una persona molt coneguda i estimada" a Platja d'Aro, on hi tenia diversos negocis. "Quedarà al nostre record, sense cap mena de dubte, com un dels qui més ha fet i s'ha estimat el municipi", ha dit l'alcalde.

Giraut ha condemnat l'assalt a casa de l'empresari i ha definit els lladres com uns "indesitjables" que "per quatre duros, i de manera violenta, ens han fet perdre un gran ciutadà i un gran amic". Abans que els qui s'han aplegat a la plaça fessin un sonor aplaudiment en memòria de l'empresari, Giraut ha conclòs: "Jordi, des d'allà on estiguis, seguirem la teva feina i et recordarem".

"Com un segon pare"

Entre els qui s'han aplegat a les portes de l'Ajuntament aquest migdia hi havia també el nebot de l'empresari hoteler, l'advocat Jordi Díaz. "La seva mort ens ha deixat a tots consternats i sense paraules; ha estat una mort horrorosa en mans de persones cruels i desaprensives, només per agafar quatre rals", ha dit Díaz.

L'advocat, que actuava com a portaveu de la família, ha explicat que Jordi Comas era qui els unia a tots. Com que ell i la seva dona no tenien fills, feien pinya amb els nebots. "Ell ens unia, i era com un segon pare per a mi", ha dit Díaz, entre llàgrimes i visiblement emocionat.

El nebot de l'empresari hoteler ha definit Comas com una persona "molt senzilla", ha recordat la seva afició pel futbol, i ha dit que, tot i els seus 67 anys, ell sempre tenia projectes en ment. "Ara volia comprar un nou establiment", ha precisat Jordi Díaz.

L'advocat, que ja ha avançat que la família es presentarà com a acusació particular, ha dit que la seva tia està "moralment enfonsada", I ha afegit: "Ella estimava el meu oncle amb bogeria, i no entenem com li han pogut fer això".

Entre les persones que aquest migdia han volgut mostrar el seu suport a la família hi havia també l'empresari Albert Sibils, amic i soci de Jordi Comas. "Apart de tenir relacions comercials amb ell, és un dels grans amics que he tingut; penso que ha fet molt per a tothom, i que ell ha estat l'ànima del turisme de Platja d'Aro", ha lamentat.