Els Mossos reforçaran la vigilància a Platja d'Aro arran de la mort del president de FOEG

El cap de Mossos a Girona valora el cas com a "excepcional" i assegura que s'investigarà "fins a les últimes conseqüències"

El cap de la Regió Policial de Girona ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat, conscient que aquest cas podia generar una certa alarma social en tractar-se d'un assalt violent en un domicili. Amb els números a la mà, l'activitat delictiva va caure a la demarcació en un 5% l'any passat respecte el 2010 i aquest any la davallada se situaria en un 1,5%, per tant no es pot parlar d'un repunt de violència a la zona, segons dades d'aquest cos policial.

Per altra banda, Belenguer ha expressat la "confiança" que té amb l'equip d'homicidis del cos a la regió de Girona, avalada pel 95% dels casos d'homicidis que han aconseguit resoldre. La investigació segueix oberta i es comprometen a destinar-hi tots els esforços per aconseguir detenir els culpables.

Pel que fa a la mort de Jordi Comas, ha recordat que caldrà esperar a l'autòpsia per aclarir les causes i no ha entrat amb més detalls atès que el cas està sota secret de sumari. Sí que ha confirmat que la seva esposa, que també es trobava a casa en el moment de l'assalt, ha patit algunes contusions i està rebent assistència per part del servei psicològic de Dipsalut.

Una mort "especialment dolorosa"

Acompanyat del director dels serveis territorials d'Interior de la Generalitat a Girona, Albert Ballesta, el cap dels Mossos ha reconegut que la pèrdua de Jordi Comas ha estat "especialment dolorosa" per aquest cos, ja que des de feia anys treballaven de forma estreta per resoldre temes de seguretat juntament amb altres representants del món empresarial gironí. "Li debem molt en l'àmbit de seguretat" a la demarcació, ha afegit.

Belenguer ha fet aquestes declaracions durant una trobada amb mitjans a la seu que FOEG té a Girona.