Els tres assaltants de l'empresari gironí mort s'han endut joies de l'habitatge

En el moment del robatori, a més del matrimoni, a l'interior de la casa hi havia també un home d'edat avançada

La casa on vivia el president de la patronal FOEG es troba molt a prop de l'Ajuntament de Platja d'Aro. L'habitatge té dues entrades. La façana dóna a primera línia de mar, just davant del passeig Marítim, i l'entrada del darrere es troba al número 15 del carrer Nostra Senyora del Carme.

L'assalt violent a l'habitatge, que està envoltat d'apartaments i segones residències, va tenir lloc pels volts de quarts de dotze de la nit. El matrimoni, que no té fills, es trobava a l'interior de la casa sense l'alarma posada.

Els lladres, tres homes que vestien roba fosca, van entrar a dins l'habitatge. Segons els primers indicis, els assaltants haurien accedit al jardí a través d'un bloc que hi ha al costat. Un cop a dins, els lladres van lligar de mans i peus tant Comas (de 67 anys) com la seva dona, de nom Carme.

A l'empresari, a més, també el van emmordassar i li van tapar la boca amb una mena de mocador. Després, els assaltants van arreplegar objectes de valor -se sap que es van endur joies, com a mínim- i van fugir.

En el moment de l'assalt, a més del matrimoni, a l'interior de l'habitatge també hi havia una tercera persona. Es tracta d'un home d'edat avançada, que pateix una discapacitat, i que feia temps que s'estava amb el matrimoni. Aquest home, que es trobava a la planta baixa i no va sentir res, havia treballat per a la família tenint cura de la casa i, ara, per afecte, el matrimoni el cuidava.

Mort durant l'assalt

L'empresari hoteler i president de la patronal FOEG va morir durant l'assalt a l'habitatge. L'autòpsia haurà de determinar ara si Jordi Comas va perdre la vida per asfíxia (perquè li van tapar les vies respiratòries) o bé arran d'un atac de cor, que hauria patit durant l'assalt violent.

Després que els lladres marxessin, encara va passar una estona abans la dona no va poder donar l'alerta a la policia. Segons ha explicat el nebot de Comas, Jordi Díaz, els assaltants també van agredir-la i, per això, hauria trigat a alertar els serveis d'emergències. Tot i això, la dona es troba bé de salut.

Només de rebre l'alerta, els Mossos d'Esquadra i una ambulància es van desplaçar fins a la casa. Tot i això, els serveis d'emergències no van poder fer res per salvar la vida a l'empresari hoteler. Mentrestant, diverses patrulles -tant de mossos com Policia Local- van tancar aleshores els accessos a Platja d'Aro i a diversos indrets de la comarca, per intentar localitzar i detenir els tres assaltants.

En paral·lel, la unitat d'investigació es va desplaçar fins a l'habitatge i, durant tota la nit i aquest dilluns, han estat recollint proves per intentar identificar els lladres. Entre els objectes que han precintat per endur-se'ls al laboratori hi ha una llauna de cervesa i un guant de plàstic.

Intent d'assalt a finals d'octubre

Aquest no era el primer cop que uns lladres intentaven entrar a casa de l'empresari gironí. A finals d'octubre, ja ho havien intentat, però aleshores va saltar l'alarma i això els va fer desistir. De fet, Jordi Comas ja preveia reforçar aquesta mateixa setmana el sistema de vigilància de casa seva i, entre d'altres, instal·lar també dispositius que cobrissin el jardí de l'habitatge.

El nebot de l'empresari, Jordi Díaz, ha explicat que la família creu que els assaltants d'aquesta nit són els mateixos que, ara fa unes tres setmanes, ja van intentar entrar a la casa.

Molt conegut al municipi i al territori

Jordi Comas, de 67 anys, era un empresari molt conegut, tant a Platja d'Aro com a les comarques gironines. Propietari de diversos establiments vinculats al món de l'hostaleria del municipi (restaurant Aradi i hotels Costa Brava, Aromar i S'Agaró Hotel), Comas ocupava actualment diverses presidències i vicepresidències d'entitats vinculades a aquest ram i a l'àmbit econòmic gironí.

President de la patronal FOEG, era també vicepresident de la Federació d'Hostaleria, vicepresident de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i vicepresident de la Unió d'Hostaleria Costa Brava Centre. També havia ocupat la presidència de l'Skai Club d'Espanya, i actualment n'era el vicepresident.

A més, també va formar part de l'equip de govern de l'Ajuntament de Platja d'Aro (des del 1970 fins al 1979, passant a ocupar els darrers mesos el càrrec de primer tinent d'alcalde). Comas també era un gran aficionat al ciclisme i, durant anys, va afavorir la pràctica d'aquest esport. Va ser soci fundador i primer president del Club Ciclista Platja d'Aro, que el passat 2010 va celebrar el 25è aniversari.