Fornells cedeix un solar per fer cinc habitatges de protecció oficial a cost zero

Les cases tindran 90 metres quadrats, tres habitacions, dos banys, jardí i garatge

Les cases tindran 90 metres quadrats i disposaran de tres habitacions, dos banys, jardí i garatge en un nivell inferior a l'entrada a la de la casa. El cost inicial estimat de construcció serà aproximadament de 173.000 euros i la durada de l'obra d'uns 14 mesos. L'entrega de claus s'estima al 2014.

“Un dels avantatges d'aquests nous habitatges de protecció oficial és el preu del terreny. És una parcel·la municipal que està ubicada a Mas Busquets i el cost serà de zero euros. És una aposta que fa l'Equip de Govern que ha preferit escollir aquest sistema en comptes de vendre i generar uns ingressos pel poble”, va destacar l'alcalde de Fornells de la Selva, Mateu Parera-Nieto.

El batlle també va explicar que un dels principals handicaps amb el que es poden trobar els interessats en adquirir una de les cinc cases unifamiliars és que la hipoteca només cobrirà el 80% del cost de l'obra. Això vol dir que els futurs propietaris hauran de fer front a una entrada d'entorn 50.000 euros. A més, l'alcalde va recordar que a partir del gener l'IVA per la compra d'un habitatge passarà del 4 al 10%.

Per tots aquests motius, l'Ajuntament de Fornells ha informat que per tal de poder tirar endavant aquest projecte necessiten que almenys 8 persones es mostrin interessades en adquirir una de les cinc cases. Si no s'arriba a aquesta xifra mínima, Parera-Nieto, ha assegurat que l'Ajuntament no tirarà endavant el projecte pel risc econòmic que pot suposar per les comptes municipals.

Els interessats poden passar a partir de dilluns per les dependències municipals a recollir els plànols de les cases i inscriure's en una primera llista d'interessats. La selecció definitiva es farà per sorteig tal i com marca la normativa vigent.