ERC defensa que el sector agroalimentari és imprescindible per a l'economia gironina

Roger Torrent diu que aquest sector pateix un greuge comparatiu respecte altres punts de l'Estat

El candidat d'ERC a Girona, Roger Torrent, ha exposat aquest diumenge que el sector agroalimentari pateix una situació de greuge respecte la resta de l'Estat. Segons el candidat, l'estat propi significaria disposar de plenes competències en matèria de política agrària. "A les comarques gironines, i sobretot en zones de muntanya, aquest sector és estratègic i vital per a la nostra economia; no ens podem permetre perdre aquest sector", s'ha proposat Torrent, que considera que el sector agroalimentari atorga un pes econòmic a Catalunya i també vertebra l'espai rural i garanteix equilibri territorial.

ERC proposa promoure un gran departament agroalimentari que tingui com a objectiu enfortir el sector, així com vetllar pels preus justos i controlar la competència. "Volem impulsar el consum nacional de productes elaborats a casa nostra, així com la redacció de plans estratègics d'actuació per sectors d'activitat", ha explicat el candidat.

Repensar la gestió forestal

Per ERC, s'ha de repensar el model de gestió forestal per evitar noves tragèdies com la de l'incendi de l'Alt Empordà d'aquest estiu. Segons Torrent, l'incendi va posar "en evidència" les retallades en programes de prevenció i gestió forestal del Govern de CiU. "No pot ser que les retallades ens privin d'una bona gestió i prevenció dels incendis", ha declarat.

Pel candidat, invertir en prevenció abans del foc "és molt més barat que no pas si s'ha de fer després". Torrent ha defensat que la gestió forestal ha de ser "sostenible" i ha d'incorporar una línia específica per promoure estructures adequades per a la protecció forestal, impulsar plans de suport forestal per a les zones de menor rendibilitat que permetin una gestió del combustible i la reducció del risc d'incendi. Una altra de les propostes d'ERC és promoure la ramaderia extensiva com a factor de prevenció amb la promoció de la gestió ovina i ramadera en les zones de bosc per garantir un control continuat de la massa forestal.