Primeres cancel·lacions als hotels de la Costa Brava arran del nou confinament comarcal

Els empresaris critiquen que se'ls ha donat "poc marge"

L'anunci de les noves restriccions en la mobilitat que impliquen el retorn al confinament comarcal ha despertat les primeres anul·lacions de reserves als hotels de la Costa Brava. La gerent de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Judit Lloberol, ha anunciat que des d'aquest dimecres al migdia les cancel·lacionsde les reserves que s'havien fet per aquest cap de setmana als hotels han anat en augment.

A més, Lloberol ha criticat "el poc marge" que dona el Govern en l'aplicació de les mesures, que seran efectives a partir d'aquest divendres. Això obliga als establiments a retornar els treballadors en un ERTO i aturar les comandes que havien fet de cara a aquest cap de setmana.

Lloberol ha afirmat que ja preveien que el Govern aplicaria noves restriccions a causa de l'empitjorament de les dades sanitàries i l'avís que anaven fent les autoritats sanitàries. Tot i així, confiaven que les mesures començarien a aplicar-se més tard i no a partir d'aquest cap de setmana.

Els efectes d'aquestes restriccions ja han començat a notar-se i els establiments acumulen les cancel·lacions de reserves des d'aquest dimecres al migdia. "Ja hi ha persones que han tingut caigudes de reserves en només dues hores" ha afirmat la gerent de l'associació d'empresaris aquest dimecres a la tarda.

Aquest canvi trenca la bona ratxa que vivia el sector des de feia unes tres setmanes. Des de l'anunci de flexibilització de les mesures "les reserves van començar a pujar tan per Setmana Santa com per aquests properes setmanes", ha assegurat Judit Lloberol. Ara, aquestes reserves comencen a convertir-se en cancel·lacions, ja que la majoria de clients són de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Un 20% d'establiments oberts

La bona ocupació que s'havia produït en els establiments aquesta Setmana Santa havia animat altres empresaris per obrir a partir d'aquest cap de setmana. Per això es preveia superar el 60% d'hotels oberts. Les noves restriccions, però, portaran a baixar la persiana per a molts. Lloberol ha apuntat que en podrien quedar només "un 20%" mentre duri el confinament comarcal. Tot i així, la gerent d'empresaris de la Costa Brava Centre creu que és "aviat" per fer aquestes prediccions.

El tancament dels establiments obligarà als empresaris a retornar als treballadors als ERTO i també anul·lar part de les comandes que ja havien fet pels propers dies. Per altra banda, Judit Lloberol confia en què els restaurants siguin els que menys notin les conseqüències. En aquest cas, la gerent creu que la majoria d'establiments de restauració podran seguir oberts i confiar en què el públic de la comarca ompli les taules.