Denunciat penalment un camioner que multiplicava per set la taxa d'alcohol a Llers

El conductor és un home de 43 anys veí de Begur

Els Mossos d’Esquadra van denunciar penalment el dia 15 de febrer un home de 43 anys, de nacionalitat romanesa i veí de Begur, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa d’alcohol penalment punible.

Pels volts de les 20 hores els mossos van rebre l’avís que a l’autopista AP-7 hi havia un camió, a l’alçada de Llers (Alt Empordà), el conductor del qual es podria trobar sota els efectes de les begudes alcohòliques.

Quan els mossos van arribar al lloc i van trobar el camió, la cabina estava ocupada pel conductor principal i un de suplent. El primer presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques, per aquest motiu li van fer la prova d’alcoholèmia la qual va donar un resultat positiu de 1,17 mg d’alcohol per litre d’aire expirat. Posteriorment a la segona prova va donar 1,13 mg/l. Arran de l’elevada taxa els policies van obrir unes diligències policials per denunciar-lo penalment.

Seguidament els agents van identificar el conductor suplent per comprovar si es podia fer càrrec de la conducció del camió i van constatar que no tenia el permís vigent per pèrdua de la seva totalitat de punts. El vehicle va quedar immobilitzat al lloc fins que un responsable de l’empresa s’hi va adreçar per fer-se’n càrrec.

La persona investigada, té la obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat judicial encarregada del cas quan sigui requerida.