Un 90% de les escoles gironines estan tancades i uns 95.000 alumnes es queden a casa

La previsió és que demà dimecres es puguin tornar a emprendre les classes amb normalitat

La situació d'aquest dimarts és 'paradoxal', segons paraules del delegat territorial d'Educació a Girona, Andreu Otero. I és que tot i que el matí ha començat amb sol i sense rastre dels núvols que tants problemes van ocasionar durant la jornada passada, la gran majoria de municipis han decidit tancar les escoles, ja sigui per la falta de subministrament elèctric, les plaques de gel a les carreteres o el mal funcionament de la telefonia mòbil. D'altres, en canvi, decidiran al llarg del matí si obriran o no. També hi ha algun cas excepcional, com són els centres de primària d'Olot que han obert les escoles a primera hora del matí, a pesar que el transport escolar a tota la comarca ha quedat suspès.

Els serveis territorials d'Educació calculen que entre un 85 i un 90% de les escoles i centres gironins han decidit no impartir classes, el que representa que entre uns 90.000 i 95.000 alumnes s'hagin quedat a casa. Otero reconeix que aquesta era la millor opció, tenint en compte els gruixos de neu acumulats i la perillositat que comporta el moure's en aquestes condicions.

Sense incidències destacades


La jornada de dilluns va transcórrer sense importants incidències. El transport escolar de la Garrotxa, Puigcerdà i Ripollès ja no va funcionar durant el dia i la resta d'alumnes van deixar les classes a partir del migdia, de forma que ningú va quedar atrapat al centre. Fins i tot algunes escoles d'accés complicat, com ara la de Montjuïc de Girona, va poder fer marxar els alumnes amb l'ajuda municipal. Sí, però, que alguns professors han hagut de quedar-se a la població on treballaven mentre que d'altres han hagut de quedar-se a mig camí i passar la nit a algun pavelló municipal.

La previsió per aquest dimecres és de tornada a la normalitat. 'Quan les escoles estiguin obertes i el temps continuï així, la immensa majoria estaran obertes', preveu Otero, donat que les instruccions de tancament eren només per aquest dimarts. Faltarà veure si s'obren les rutes de transport escolar en funció de les recomanacions de protecció civil i l'estat de les carreteres. 'Jo penso que si durant el dia fa aquest temps, també el transport es podrà obrir'. Durant la tarda, els consells comarcals decidiran què fer amb aquest servei.