Bescanó ven pastanagues en comptes d'entrades per burlar l'increment d'IVA

Els responsables del teatre creuen que el 4% d'IVA de verdures i hortalisses és "molt més just" que el 21%

Com a protesta per la puja de l'IVA en la cultura del 8% al 21%, el Teatre de Bescanó ha decidit no vendre entrades per a una de les actuacions de la propera entrada. Amb la complicitat de la companyia PocaCosa Teatre -que estrenarà l'obra Suïcides-, han substituït aquestes entrades amb un IVA del 21% per pastanagues, que tenen un IVA del 4%.

Segons detallen, els espectadors podran comprar entrades pels canals habituals, és a dir, a través del web del Teatre de Bescanó i a l'ajuntament de la població. En el moment de la compra virtual de la pastanaga, els espectadors es podran imprimir l'entrada de paper, que en aquesta ocasió "ve de regal". El dia de la funció, el públic podrà recollir la seva pastanaga a taquilla.

La idea ha sorgit com a "queixa" per l'apujada de l'IVA. La diferència que deixaran de pagar entre el 4% de les pastanagues i el 21% per al teatre serà per a la companyia PocaCosa que s'ha avingut a afegir-se a la protesta. La pastanaga anticipada costarà 13 euros i a taquilla 15. A més, han detallat que compraran totes les pastanagues a comerços de Bescanó.

El Teatre de Bescanó ja va ser un dels impulsors de la venda anticipada d'entrades per a la temporada octubre-desembre del 2012 per evitar l'apujada de l'IVA.

La nova programació

La programació d'octubre a desembre consta de 19 espectacles de música, cinema i espectacles infantils, per a públic adult i per a totes les edats. Hi ha tres espectacles de Temporada Alta, 'La gran aventura' de Marcel Gros, l'estrena de 'La nostra Champions particular' produïda per la Troca Promocions Artístiques i 'Celobert' dirigida i interpretada per Josep Maria Pou.

També hi haurà dues estrenes més Suïcides de PocaCosa Teatre i La fàbrica de somnis de la companyia País de Cotó.

A l'apartat musical hi haurà el nou espectacle 'Tenemos un problema' d'Albert Pla acompanyat pel mestre Diego Cortés. Andrea Motis i Joan Chamorro repeteixen escenari però aquesta vegada ho faran en format quintet. Joan Dausà i el Tipus d'Interès presentaran el disc 'Jo mai, mai'. També presentarà nou disc Eduard Canimas i la cantant vigatana Joana Serrat ho farà amb 'The relief sessions'.