Una trentena de voluntaris ajuden a desenrunar dues masies cremades pel #FocEmpordà

Durant més de quatre hores han estat traient els elements calcinats d'habitacions, un corral i una quadra

"Una cosa és mostrar verbalment el teu suport a la causa, fins i tot donar uns diners però és totalmente diferent treballar durant tot el dissabte al matí ajudant als damnificats", ha assenyalat un dels voluntaris participants, Sebastià del Clos. La trentena de persones han ajudat a dues famílies de Darnius a desenrunar diverses habitacions, una quadra i un corral que s'havien vist afectats per l'incendi de l'Empordà. Una de les masies s'anomena 'Can Rajol' i una altra és l'habitatge d'un home alemany que va veure com es calcinava totalment la seva casa. En aquests casos, no hi poden accedir la maquinària pesant i, per tant, tota la feina s'ha de fer manualment.

"La gent es quedava parada quan veia arribar tantes persones, que no parlaven, feien la feina i prou", ha assenyalat el voluntari. "Més enllà de l'esforç físic, l'ajuda que donem pot alegrar als damnificats, ajudar-los a superar aquests moments, treure'ls de la seva desgràcia i mostrar que hi ha futur i que tot es pot recuperar", ha explicat en Sebastià del Clos. Segons aquest voluntari, en el cas del propietari alemany, quan van parlar amb ell la primera vegada estava "destrossat" i ara, quan ha vist els resultats de la feina dels voluntaris s'ha "animat una mica" i ha pogut veure 2una petita llum al final del túnel", ha assegurat.

Les dues associacions ja estan organitzant més actuacions com aquestes en altres urbanitzacions, masies o zones que necessitin ajuda. Des de les dues entitats asseguren que la mobilització social és clau per poder aixecar la moral dels afectats.