Boada recorda que en casos com els de Salt la conselleria d'Interior envia més reforços policials

El secretari general respon així a la petició de la Comissió Municipalista de Catalunya

El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha recordat aquest dissabte que la llei permet a tots els municipis crear una junta de seguretat local presidida per l'alcalde, on hi són presents la policia local, els Mossos d'Esquadra i regidors. A més, Boada també ha destacat que si els alcaldes fora d'aquesta junta local demanen més reforços policials, la conselleria d'Interior atèn la seva demanda i envia operatius concrets.

Les declaracions de Boada responen a la crida que va fer aquest divendres la Comissió Municipalista de Catalunya que demanava a Interior que els faci cas quan reclamen reforços policials davant problemes de convivència com el de Salt.

Homenatge als represaliats

Més de 150 persones han assistit aquest dissabte a l'acte d'homenatge als represaliats pel franquisme del Gironès i la Selva que s'ha celebrat a l'auditori de la Factoria Cultural Coma-Cros de Salt. L'acte ha estat presidit pel secretari general d'Interior, Joan Boada, l'alcaldessa del municipi, Iolanda Pineda, el delegat del Govern a les comarques gironines, Jordi Martinoy i el director dels Serveis Territorials d'Interior, Marc Vidal, entre altres.

A més, l'acte ha comptat amb la presència de diversos veïns de la zona que van lluitar per la democràcia i els drets nacionals de Catalunya i que van patir la repressió franquista. Pauli Pallàs, un dels testimonis i represaliat per la dictadura de Franco, ha relatat les seves vivències.

Finalment, en la cloenda de l'acte s'han entregat 56 diplomes de reconeixement al represaliats pel franquisme de municipis del Gironès i de la Selva. Una quinzena de represaliats l'han recollit ells mateixos, alguns emocionats i amb llàgrimes als ulls al recordar vivències passades, però uns quaranta diplomes els han recollit familiars de represaliats morts.

El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha remarcat la importància de recordar a tots aquells qui van lluitar per la llibertat de Catalunya, i ha recordat 'el nostre compromís perquè la memòria democràtica es consolidi en la nostra societat' perquè, segons ha dit, 'volem transmetre a tots els represaliats la nostra admiració i perquè volem que el seu llegat es mantingui viu'.

L'acte que s'ha celebrat aquest divendres a Salt s'inclou dins un programa de 24 homentatges a tot Catalunya, quatre d'ells ja s'han fet a la demarcació de Girona.
  • El secretari general d'Interior explica que la llei permet que els municipis creïn una junta de seguretat local presidida per l'alcalde