Montilla i Saura es reuneixen amb l'alcaldessa de Salt per abordar el conflicte de la immigració dels darrers dies

El president s'ha reunit aquest matí amb l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda

Després de la reunió, l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha explicat que tant el president del Govern com el conseller d'Interior s'han compromès a mantenir el reforç del Mossos d'Esquadra, que en els darrers dies patrulla per la població. Es tracta d'una patrulla de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) que recorre els carrers del centre de la població durant la nit per sumar-se així als esforços que la policia municipal destina a la vigilància.

De fet, en una setmana els robatoris a la població han passat de 15 a només 4. Una davallada que l'alcaldessa ha atribuït tant a la reorganització dels torns de la policia local –pensats per reforçar el tram de vespre i nit- com per la presència de més Mossos d'Esquadra al municipi.

D'altra banda, l'alcaldessa ha explicat que durant la reunió han tractat la situació viscuda al municipi la darrere setmana i com posar-hi remei. En aquest sentit, Pineda ha remarcat que totes les mesures que es vulguin portar a terme per millorar la convivència requereixen de diners i ha destacat que els plans per fomentar la formació professional i l'ocupació han de ser una prioritat 'a curt termini'.

Durant la trobada, l'alcaldessa ha explicat que també s'ha parlat d'aplicar altres mesures de caire més estructural i pensades 'a llarg termini' per millorar la convivència a la ciutat.

Pacte per la convivència

De fet, aquest passat dilluns, l'alcaldessa es va asseure amb representants d'entitats magrebines per rebaixar la tensió dels darrers dies i poder formar un front comú en la demanda de més seguretat. A la reunió, els joves d'origen immigrants van poder expressar a l'alcaldessa el seu malestar per les identificacions policials que en els darrers dies s'havien practicat al municipi i es va acordar 'obrir un canal de comunicació' amb la policia i els Mossos d'Esquadra.

De la reunió, també en va sortir la voluntat de signar conjuntament veïns, comerciants i entitats d'origen magrebí una carta que demani a Justícia un estricte compliment de la llei i que actuï amb mà ferma davant els delinqüents reincidents. L'alcaldessa també va proposar l'elaboració d'un manifest conjunt on es reculli la voluntat de tots els veïns de treballar per la convivència i per la millora de la seguretat al municipi. Crear una taula per a la convivència, que uneixi veus de tots els sectors del municipi, és una altra de les mesures que es va posar sobre la taula.

D'altra banda, pel dimecres està previst un acte de suport a l'alcaldessa de Salt. Seran els principals alcaldes socialistes els que en aquesta ocasió es traslladaran al municipi per escenificar el seu suport a Pineda. Està previst que a l'acte hi participin més de 40 alcaldes socialistes de les comarques gironines, juntament amb el President de la Federació Catalana de Municipis i membre de la Comissió Executiva del PSC, Manuel Bustos.