Els aparcaments de la Zona Volcànica de la Garrotxa arriben al límit d'aforament i en regulen l'accés

El de Can Serra de la Fageda d'en Jordà s'ha omplert el primer

Els aparcaments de la Zona Volcànica de la Garrotxa han arribat al límit del seu aforament, fet que ha obligat a regular l'accés de vehicles en aquest espai natural.

El de la Fageda d'en Jordà ha estat un dels que s'ha omplert més ràpidament, en bona mesura perquè molts dels visitants han anat més aviat del que és habitual per tal de poder trobar lloc. La limitació marcada pel Procicat ha fet que molts dels que s'han quedat fora hagin buscat algun lloc alternatiu per deixar el cotxe.

Per això, l'Ajuntament de Santa Pau (Garrotxa) ha posat vigilants en diferents punts dels poble com urbanitzacions o disseminats per evitar que s'hi acumulés una gran quantitat de vehicles, un fet habitual els caps de setmana.

Pels volts de les onze del matí, l'aparcament de Can Serra ja estava ple i els responsables l'han hagut de tancar. Una patrulla dels Mossos informava els que pretenien entrar de que no hi havia lloc i els feien girar cua. Un dels que sí que ha pogut aparcar-hi ha estat en Carlos Palacio. Hi ha anat amb la seva dona i els seus dos fills des de l'Hospitalet. Explica que s'han llevat més aviat del que és habitual per poder tenir lloc.

"Sabíem que hi havia restriccions i hem vingut ben aviat per poder tenir lloc per deixar el cotxe. La veritat és que aquí venim sovint i s'omple de gent ràpid i teníem por de no poder aparcar", assenyala.

La mateixa situació han viscut la Lupe i la Manoli que han arribat a quarts de deu del matí quan encara estava a mig omplir. Expliquen que van trucar divendres per confirmar que estava obert i les van advertir de les restriccions imposades pel Procicat. "Per això hem decidit venir d'hora i amb temps", remarca.

Buscar alternatives

Un cop tots els aparcaments del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa han estat plens els visitants han anat buscant alternatives. Una de les més habituals és deixar el cotxe a la urbanització que hi ha pocs metres abans de l'encreuament que porta a l'aparcament. De fet, els caps de setmana ja sol estar ple per a aquells que no volen pagar i amb prou feines han de fer 300 metres caminant.

Per evitar que els carrers quedessin desbordats de vehicles – com va passar el cap de setmana passat – l'Ajuntament de Santa Pau ha posat vigilants per intentar evitar el col·lapse. El seu alcalde, Pep Company, explica que en els darrers anys
l'afluència de cotxes ha augmentat de manera "alarmant".

"El nombre de vehicles que venen aquí és completament insuportable. Cal que ens replantegem seriosament si és viable seguir així, perquè no hi guanya ningú; ni el territori, ni els veïns ni els visitants", ha remarcat.