Pelegrí (CiU) diu que el Parc Natural del Montgrí, les Medes i Baix Ter 's’està construint en contra del territori'

L'unionista assegura que els afectats 'no volen compensacions econòmiques, sinó que el parc no els perjudiqui'

El primer que ha destacat Josep Maria Pelegrí en la seva compareixença davant dels mitjans ha estat el 'malestar generalitzat' que ha detectat en el territori per 'les formes i la tramitació que s’ha fet' del futur Parc Natural del Montgrí, les Medes i del Baix Ter. El secretari general d’Unió i portaveu adjunt de CiU al Parlament de Catalunya, ha lamentat 'la manca de respecte als qui viuen i treballen en el territori', cosa que es tradueix en les poques al·legacions ateses, i ha dit que 'avui per avui, el parc s’està construint en contra del territori'. Per tot això, Pelegrí ha criticat que el Govern de la Generalitat perverteixi el concepte de natura i que converteix la creació d’un parc en 'un factor limitant, quan hauria de ser un factor de dinamització'.

Pelegrí ha començat la visita al Baix Empordà per Pals, on s’ha reunit amb pagesos i regants. Posteriorment ha visitat una explotació arrossera i després s’ha desplaçat a L’Estartit. Allà s’ha reunit a l’Estació Nàutica amb empresaris i representants de les empreses d’immersió locals, que treballen a l’entorn de les Illes Medes.

Després d’aquestes trobades, el secretari general d’Unió ha volgut remarcar que 'la gent no vol ajudes sinó que el nou parc no els perjudiqui'. També ha afegit que no ha trobat que 'la gent estigui en contra del parc, sinó de com s’està fent'. Per això, Pelegrí ha criticat que 'el Govern està forçant l’aprovació de lleis, perquè prioritza la quantitat a la qualitat'. 'En set anys, el primer parc que proposen és aquest i ho han fet a final de legislatura'. Per aquesta i altres actuacions que Pelegrí ha dit que són molt semblants en altres punts del país, no ha dubtat a dir que el Govern Tripartit 'està desnortat, ha perdut el nord'. En aquest sentit, Pelegrí ha recordat que 'hi ha maneres i maneres de fer les coses i el que esperem del Govern de la Generalitat és una major sensibilitat'. El secretari general d’Unió també ha reclamat 'més diàleg i consens en un tema tan important com és la declaració i concreció d’un parc natural'.