La defensa intentarà demostrar que el detingut pel crim de Salt no tenia intenció de matar la parella

L'acusat va estar en 'estat de shock' durant tota la reconstrucció dels fets amb la jutgessa

Juan Luis T., que treballava en una empresa de Mataró, no va saber precisar a la jutgessa ni al seu advocat perquè havia matat la seva xicota. El jove, que té 30 anys, va anar a recollir la seva xicota a Sant Celoni dissabte al matí. Després de passar tot el dia junts, la parella va arribar pels voltants de les tres de la matinada a l'edifici on la víctima, Mònica González, vivia amb els seus pares.

El bloc, situat al número 139 del passeig Països Catalans, es coneix popularment amb el nom del 'gratacels'. Va ser allà on –segons la versió de l'homicida- la parella es va discutir i Juan Luis T. va clavar una navalla de petites dimensions. Tot i admetre el crim, però, en el moment de la reconstrucció dels fets, el jove no va saber precisar quin havia estat el detonant que el va empènyer a degollar la víctima.

La jove, que tenia 32 anys, va morir dessagnada davant el portal de l'edifici. Mònica González vivia amb els seus pares al 13è pis d'aquest bloc d'edificis, de quinze plantes d'alçada.

'Quan se li va prendre declaració al mateix lloc dels fets, ell va reconèixer haver punxat la noia, però estava com en estat de shock', ha explicat Jaume Oriell. L'advocat ha dit que, durant el relat, Juan Luis T. va explicar que, després d'aparcar el cotxe, ell i la víctima havien anat cap al portal. Va ser aleshores quan, segons la versió de l'homicida, va començar una discussió que va acabar amb la vida de la víctima.

Ulleres trencades

'Pel que va dir, ell i la seva xicota havien com mig discutit', ha indicat el lletrat. A més, al costat del cos, els mossos també van trobar trencades les ulleres que portava la víctima. L'advocat de Juan Luis T. ha dit que està pendent del pas a disposició judicial del seu client per veure si es poden precisar les incògnites del crim.

Es preveu que la jutgessa encarregada del cas prengui declaració a Juan Luis T. aquest dimarts a dos quarts d'onze del matí. La defensa ja ha anunciat que intentarà demostrar que, en el moment de cometre el crim, el jove no tenia intenció de matar la víctima.

A més, Jaume Oriell també ha fet incís en què el mateix homicida va ser qui va alertar la policia i els serveis d'emergències, tot i que després es va fer fonedís. Els Mossos d'Esquadra van detenir Juan Luis T. a Mataró la mateixa matinada de diumenge. L'homicida va anar fins al seu domicili, on resideix amb els pares, i des d'allà va trucar al 112 per entregar-se. D'ençà d'aleshores, es troba detingut a comissaria pendent de passar a disposició judicial.