Minut de silenci davant l'Ajuntament de Salt per condemnar la mort de la dona degollada

Pineda ha assegurat que el municipi diu 'prou' a la violència de gènere

Representants de les institucions gironines i veïns de municipi s'han concentrat a les dotze del migdia puntuals davant l'ajuntament. En total, més d'un centenar de persones s'han trobat per condemnar el crim d'aquest passat diumenge a la matinada, on una veïna del municipi va morir degollada a mans del seu company sentimental.

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha expressat el condol municipal i ha demanat un minut de silenci en record a la víctima, Mònica Gonzàlez de 32 anys. Un cop finalitzat el minut, els assistents han aplaudit espontàniament i han cridat el nom de la noia morta.

En acabar l'acte, Iolanda Pineda ha enviat un missatge de suport a la família de la víctima. Pineda ha afirmat que la concentració és una mostra que el municipi 'diu prou a la violència de gènere'.

Dos crims per violència de gènere en una setmana

En una setmana, el municipi ha viscut dos crims per violència de gènere. El primer, va tenir lloc dilluns passat quan El Hassan A., veí de Salt de 53 anys, va matar a punyalades la seva esposa, Fariba B., de 46 anys i després es va entregar a la comissaria de la Policia Local del municipi, on va quedar detingut.

Pel que fa al crim d'aquest diumenge a la matinada, el segon per violència de gènere, els fets van succeir al portal del domicili de la víctima –al número 139 de l'avinguda Països Catalans-, on el company sentimental de la dona, José L. R. de 30 anys, va degollar-la amb un ganivet. Després de matar-la, l'home va fugir del lloc dels fets en cotxe cap a Mataró, on viu, i des d'allà va trucar al 112 per relatar el que havia passat.