El Govern allotja els 34 joves migrants de la tancada de Girona

Han estudiat de manera individualitzada cada cas

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha acollit en diferents recursos els 34 joves migrants que el passat mes de març es van tancar a la Facultat d'Educació de la Universitat de Girona (UdG) per reclamar que les administracions garantissin els seus drets.

A través dels serveis territorials de Girona, la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA) i la Direcció General de Serveis Socials (DGSS), han estudiat de manera individualitzada cadascun dels casos i han estat en contacte amb els mateixos joves, la Plataforma Antiracista, els ens locals i les entitats per poder trobar la millor solució.

El dilluns 2 de març, un grup de joves es va tancar a la UdG amb l’objectiu de visibilitzar la seva situació. Els joves van denunciar que se sentien "totalment desprotegits" ja que la retirada de recursos i ajudes per viure de forma autònoma quan complien la majoria d'edat els obligava a "malviure al carrer". Segons va afirmar el col·lectiu, unes 200 persones de comarques gironines es trobaven llavors en aquesta mateixa situació.

Després d'uns dies, les mesures preventives pel coronavirus van obligar a desallotjar la tancada. Segons informa el Departament, van allotjar els 34 joves en un dels albergs de la Generalitat, on han estat atesos fins el passat dijous. Finalment, s'ha trobat un recurs residencial que també compta amb el suport d'un equip educatiu perquè puguin desenvolupar el seu projecte d’emancipació. Els nois estan atesos en equipaments de diferents municipis de la demarcació de Girona.