Denunciat penalment un conductor a l'Alt Empordà per quadruplicar la taxa d'alcohol, accidentar-se i fugir

Un tercer conductor el va perseguir i avisar als Mossos d'on es trobava l'infractor

Els Mossos d’Esquadra van denunciar penalment el dia 3 de juliol un home de 53 anys i nacionalitat lituana, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària: per conduir amb una taxa d’alcohol penalment punible.

Els fets van passar al voltant de les 4 de la matinada del dia 3 de juliol, quan els agents de trànsit van rebre l’avís que els adreçava a la carretera GI-623 punt quilomètric 5,3 a Vilaür, on s’hi havia produït un accident. Quan els mossos van arribar al lloc només va torbar-hi un dels vehicles accidentats, amb el seu conductor ferit lleu, l’altre cotxe havia fugit del lloc dels fets.

Un usuari de la via, en veure que el vehicle causant del xoc fugia, el va seguir fins que les patrulles dels mossos els van localitzar a Borrassà (Alt Empordà) i el van aturar. Quan els mossos van  identificar el conductor van observar que presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. Li van fer la prova de detecció i va donar 1,17 mg/l, un resultat quatre vegades superior al permès.

Davant les evidències els agents van denunciar penalment el conductor del vehicle com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària i també el van denunciar administrativament  per fugir del lloc de l’accident.

El conductor del cotxe declararà davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres quan se’l requereixi.