Salvem demana la retirada dels projectes de parcs eòlics previstos a la zona incendiada

També proposa a la Diputació que renunciï a ampliar la carretera dels Aiguamolls de l'Empordà

IAEDEN- Salvem l'Empordà ha donat a conèixer aquest divendres el seu posicionament al respecte dels incendis que han afectat la comarca de l'Alt Empordà des de diumenge passat. Ho han fet així perquè volien que el foc estigués del tot extingit i ''necessitàvem temps per asserenar-nos, visitar els llocs, parlar amb la gent dels diferents pobles i consensuar una posició''.

A banda de lamentar profundament les víctimes mortals i la pèrdua del paisatge, Salvem l'Empordà també indica que el foc ha mostrat una vegada més els problemes de gestió del territori que hi ha al país amb l'abandonament del camp i l'activitat al bosc com a principals dificultats.

Així mateix, ha volgut constatar que la planificació urbanística actual ''encara permet bestieses'' com la construcció d'una urbanització de xalets de luxe al peu de la Salut de Terrades; un punt on el foc ha cremat fins al darrer moment. En aquest sentit, recorden que tenen al contenciós administratiu aquesta planificació des de fa quatre anys i que gràcies a aquest contenciós administratiu la urbanització encara no està construïda i per això probablement s'han evitat més desgràcies.

Salvem l'Empordà ha volgut també agrair la solidaritat mostrada des d'arreu, fet que els constata que la comarca és un dels ''referents en l'imaginari del país, la qual cosa ens encoratja a seguir-lo protegint''. Finalment, i en resposta a les sol·licituds i demandes que han rebut aquests dies des de diferents sectors de la societat civil, l'organtizació està planificant una campanya de recollida de diners per potenciar, de forma ordenada i amb criteris científics i rigor, projectes que ajudin a la recuperació del territori afectat pels incendis. La campanya es dirà 'Foc al cor, Salvem l'Empordà' i al llarg dels propers dies se'n donaran més detalls.