CiU i ERC tancaran el nou pacte de govern a l'Ajuntament de Figueres abans del 10 de març

Les negociacions acabaran els propers dies i les executives dels partits donaran el vistiplau definitiu la setmana vinent

Un mes després del trencament de govern entre CiU i PSC s'està a punt de quallar un nou pacte entre CiU i ERC al capdavant de l'Ajuntament de Figueres. Segons el portaveu del grup d'ERC, Francesc Canet, en declaracions a AraGirona.cat, les converses s'han intensificat els darrers dies 'amb la voluntat d'arribar a un acord' i que aquest serà definitiu abans del proper 10 de març. El republicà assegura que les agendes de l'alcalde de Figueres, Santi Vila, i la seva, resten obertes al llarg d'aquesta setmana per a properes i definitives trobades de cares a un pacte. 'En aquests moments està molt avançat l'organigrama i la distribució de funcions, ara toca posar sobre paper el que s'ha acordat de paraula i repassar els temes previstos pels propers 14 mesos de l'acció de govern que estan contemplats als pressupostos i mirar com es concretarien, sobretot en aspectes urbanístics', ha dit Canet qui afegeix que 'd'aquí quatre o cinc dies hauria d'estar resolt per bé o per malament'.

Canet ha avançat que el govern es dividirà en cinc grans àrees on cada una d'elles inclourà un seguit de regidories. A diferència de l'anterior govern, el nou estarà format per cinc tinències d'alcaldia amb responsabilitats sobre cada àrea. 'Això fa que la visualització del segon partit (ERC), no busqui la fórmula que va emprar el PSC d'un sol tinent d'alcalde', diu Canet qui a més creu que 'hi ha d'haver 5 tinents d'alcalde de tots els grups que formin el govern' i que caldrà buscar una denominació pel portaveu d'ERC diferent a la figura de tinent d'alcalde la qual està encara per determinar. En aquest sentit, el republicà ha avançat que ell es farà càrrec de l'àrea de Serveis a les Persones, la qual engloba diverses regidories com  les de Joventut, Educació i Serveis Socials, entre d'altres. 'Amb independència de quin serà el regidor de cada una d'elles, la direcció política d'aquesta àrea aniria directament de la meva persona', ha dit Canet qui apunta que Vila seguirà al capdavant de l'àrea d'Urbanisme del consistori.

Una vegada Vila i Canet tanquin el pacte en el transcurs d'aquesta setmana, el traslladaran posteriorment a les executives dels seus respectius partits perquè acabin de valorar i donar el vistiplau definitiu. Amb tot, està previst que abans del 10 de març es pugui donar compte d'un nou pacte de govern que s'escenificarà els dies posteriors en un acte públic.
  • Canet prediu que abans del 10 de març ja s'haurà arribat a un acord
  • El portaveu d'ERC destaca la divisió i control del dia a dia de la ciutat en 5 grans àrees
  • El republicà vol estar al capdevant de l'àrea de Serveis a les Persones