L'acusat de matar un noi clavant-li un tornavis al cap a Salt 'sabia què es feia'

Un tribunal popular jutjarà Anderson Jair S. P., que s'enfronta a una condemna de fins a 15 anys de presó per homicidi

El cas del jove de Salt que va morir després que li clavessin un tornavís al cap durant una baralla ha arribat a judici aquest dijous a l'Audiència de Girona. Aquest matí han triat els nou membres del jurat -i els dos suplents- que emetran el veredicte i aquesta tarda Anderson Jair S. P. donarà la seva versió dels fets. El fiscal i les acusacions sostenen que l'acusat és responsable de la mort del jove perquè sabia que clavant-li un tornavís al cap podia acabar amb la seva vida.

El crim que ara arriba a judici va tenir lloc a primera hora del mati del 13 de març de l'any passat. La víctima, un jove de 22 anys veí de Salt, tornava cap a casa després de sortir de festa. Eren entre un quart i dos de vuit del matí. Segons les acusacions, víctima i acusat es van trobar a la plaça Onze de Setembre i van començar a discutir. "Podria haver estat una baralla més, però ho va deixar de ser quan l'acusat va treure un tornavís i li va clavar", ha afirmat el fiscal

L'agressor va marxar del lloc dels fets i la víctima va poder avançar uns metres fins que finalment es va desmaiar, a l'alçada de la plaça dels Colors. Algunes persones que el van trobar estès a terra van avisar una ambulància que, després d'atendre'l, el va traslladar a l'hospital Santa Caterina perquè l'atenguessin a urgències. Després de dues hores d'espera, el jove va decidir marxar a casa on va morir mentre dormia.

Per això, la defensa sosté que la lesió no era mortal de necessitat i que, de fet, l'agressor ni tan sols va ser conscient de deixar el noi malferit i, ni molt menys, que li podia causar la mort. Segons la defensa, el final tràgic es podia haver evitat si l'haguessin atès abans a urgències o si no hagués marxat desatès. La defensa qualifica els fets d'un delicte de lesions amb resultat de mort i demana 1 any de presó.

El fiscal ressalta que l'única causa de la mort va ser la ferida que li va causar l'agressor quan li va clavar el tornavís al cap, independentment de com fos l'atenció mèdica. L'acusació pública imputa al processat un delicte d'homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat i demana que el condemnin a una pena de 13 anys i 9 mesos de presó. En matèria de responsabilitat civil, l'acusació pública sol·licita una indemnització de 80.000 euros per a la tia del jove mort.

A més del ministeri fiscal, al cas també hi ha dues acusacions: la que representa la família i la popular, encapçalada per l'Ajuntament de Salt. L'acusació particular qualifica els fets d'homicidi amb abús de superioritat i demana una condemna de 15 anys de presó per a Anderson Jair S.P. A més, també reclama una indemnització global de 117.000 euros per a la tia i el cosí del jove mort.