El detingut per matar la xicota a Salt ingressa a l'hospital penitenciari de Terrassa

Els familiars de la víctima i del suposat agressor asseguren que la parella discutia sovint per gelosia

La fiscal imputa a Douglas Yair O. L. un delicte d'assassinat i un altre de trencament de mesura cautelar perquè tenia en vigor una ordre d'allunyament que li impedia apropar-se a menys de 200 metres de la víctima. Tot i això, la mare i la germana de la noia han explicat als Mossos d'Esquadra que els han pres declaració que ho van incomplir "des del primer dia" perquè van reprendre la relació poc després que la noia el denunciés per maltractament, el desembre del 2011.

La germana de la víctima detalla que sabia que la parella discutia sovint, sobretot per gelosia perquè a ell no li agradava que sortís de festa amb les seves amigues. A més, també tenien disputes perquè ell "bevia massa". La noia, però, diu que la seva germana mai li va dir que fos una dona maltractada i que l'únic que li va relatar va ser que el desembre "els dos es van picar i es van denunciar". "Mai vaig veure cap episodi de maltractaments entre els dos", relata la noia.
El dia dels fets, recorden els testimonis, la parella va anar a una festa d'aniversari d'una compatriota a un pis de Salt i després van anar plegats fins a la discoteca Scandal, on va continuar la celebració. El problema, indica el cunyat la víctima, era que en aquella discoteca hi treballava com a discjòquei un noi que havia tingut una relació amb la víctima. Per això, apunta a que aquest podria ser el detonant de la disputa i el que va fer que l'acusat decidís marxar de la discoteca sol, deixant la seva xicota amb la resta d'amics.

Alguns testimonis van veure Douglas Yair a la discoteca Caribbean sol però passades les 4 de la matinada va trucar a l'intèrfon de casa la seva sogra, que va obrir la porta. Llavors, es va queixar que a la seva filla sortís amb les seves amigues, unes noies a qui ell deia que "els hi agradava anar amb homes" i també es va lamentar que quan anava amb les amigues, a ell no li feia cas. Seguidament, va dir que s'enduia la nena de dos mesos -filla de la parella- a casa.

Una estona després, la mare de la víctima va trucar al seu gendre i, mentre conversava amb ell, la seva filla va arribar al pis. Mare i filla van començar a parlar, la noia es lamentava perquè deia que estava "farta" de la gelosia d'ell. De sobte, la mare va sentir un crit de la noia que deia "Jair, mami, ajuda'm" i va sortir corrent en direcció a casa la seva filla. Quan va arribar, la noia ja era morta i ell es tambalejava sobre la barana del balcó.

Ferides al pit

Els sanitaris que van arribar al lloc dels fets, al carrer Torras i Bages de Salt, van certificar la mort de la noia i van atendre el jove, que finalment va caure al carrer entre dos contenidors. Al pis, hi havia sang abundant i la noia tenia un tall profund al coll que li hauria pogut seccionar alguna artèria vital.

El jove gairebé no mantenia la consciència. Segons la declaració de professionals del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), tenia diverses ferides incisocontuses a la zona del pit i un cop fort a l'esquena. El lletrat Gregori Martínez, que porta la defensa de Douglas Yair, ha explicat que el noi es va acollir a no declarar davant del jutge perquè està en un estat de salut precari, vocalitza poc i li costa parlar. A més, l'hauran d'operar de l'esquena perquè té alguna vèrtebra danyada per l'impacte.

Com que encara no ha pogut explicar què va passar aquella nit, la defensa insisteix en preservar la presumpció d'innocència. En tot cas, ja ha avançat que si la imputació de la fiscal es manté, les ferides de Douglas Yair demostren que va estar immers en una baralla. Martínez ha detallat que també estan a l'espera de rebre resultats de proves com l'analítica que haurà de definir si el jove havia consumit molt alcohol o havia pres alguna droga aquella nit.