Salt guarda un minut de silenci per condemnar la mort de la noia a mans de la parella

La víctima, de 22 anys, ja havia denunciat a l'agressor per ventar-li un cop de puny quan estava embarassada

Més d'un centenar de persones, entre veïns, família, treballadors de l'Ajuntament i representants de Mossos d'Esquadra i Policia Local s'han concentrat a les dotze del migdia per donar suport a la família de la víctima. La seva mare, molt afectada -s'ha desmaiat en el minut de silenci-, ha comptat amb el suport de moltes persones que s'han acostat a parlar amb ella per expressar el seu condol.

L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, ha estat l'única persona en pronunciar-se en públic durant l'acte per expressar el rebuig al crim. "No hi ha paraules ni discursos", ha assenyalat i ha anunciat que seria un "acte sincer i breu" per evitar allargar encara més el moment tant dolorós del seu entorn més pròxim.

Una denúncia per agressió

La germana de la víctima, que portava dos anys vivint a Salt, també ha assistit a la concentració i ha explicat alguns detalls de la relació de parella. Així, ha confirmat que hi havia un ordre d'allunyament després que la jove denunciés a l'agressor per haver rebut un cop de puny a la panxa quan estava embarassada de la filla que tenen en comú, que ara té dos mesos. Michelle té també una altra filla de cinc anys d'una anterior relació amb un home que va morir l'any passat. Totes dues criatures passaran a estar sota la tutela de la mare de la víctima.

Per altra banda, també ha detallat que "sempre havien viscut junts" a pesar de la denúncia i que Michelle s'havia de presentat als jutjats el proper 3 de juliol per l'agressió que havia denunciat. Preguntada pels motius per als quals seguien junts, ha dit que la víctima creia que l'home "havia canviat". També ha explicat que dissabte passat, el dia anterior a que la matés, la noia havia començat a treballar en un mercat d'Empuriabrava.

Recaptació de diners per l'enterrament

Durant l'acte d'aquest migdia, s'han pogut veure guardioles amb la foto de la noia per recaptar diners per al seu enterrament, que es farà a Salt, on hi té força família. Aquest vespre, a les vuit, també està prevista una concentració davant del seu domicili on es mostrarà la bandera d'Hondures de dol.

Alguns detalls del crim

Els fets van passar cap a les sis de la matinada d'ahir diumenge. La noia de 22 anys i nacionalitat hondurenya -Yajaira Michelle R.R.- hauria mort a mans de la parella Douglas Y.O.L, també hondureny, al domicili on vivien al carrer Torras i Bages de Salt.

Segons va explicar la presidenta de l'Associació Hondurenya de la demarcació de Girona, Julia Camila Aceituno, la versió dels fets que li ha arribat és que el noi es va posar molt gelós en veure que la seva parella parlava amb un altre jove en una festa, i que la va advertir dient-li "ja ho veuràs quan arribem a casa". Per la seva banda, un comerciant del carrer Torras i Bages, Hakim, explicava que els fets s'haurien originat en una discoteca, quan el noi hauria vist que la seva parella ballava amb un jove d'origen pakistanès.

Un altre dels punts que els investigadors hauran d'intentar aclarir és com va ser que Douglas Y.O. va acabar precipitant-se daltabaix del balcó, tot i que els primers indicis apuntaven que s'hi hauria tirat ell mateix. L'home va caure des d'un segon pis però va sobreviure i va ser traslladat en ambulància a l'Hospital Josep Trueta on resta ingressat. El seu estat no ha transcendit perquè el cas es troba sota secret de sumari.