Els estudiants tancats a la UdG marxaran a canvi de fer un referèndum sobre la rectora

Una vintena d'alumnes han passat la cinquena nit al rectorat esperant el possible desallotjament per part dels Mossos

Els estudiants han criticat el trencament "unilateral" de les negociacions per part del rectorat. "Han esgotat les vies de diàleg i entenem que la rectora només ens ha escoltat quan hem començat a ocupar l'edifici", ha explicat una membre del consell d'estudiants, Almodis Nogués. Els alumnes han criticat l'actitud "poc conciliadora" del rectorat que, el passat dijous, va donar ordres als Mossos d'Esquadra perquè desallotgessin els estudiants tancats a l'edifici. "La rectora Geli va descartar l'actuació dels Mossos en les primeres negociacions i posteriorment va trencar i faltar a la seva paraula" ha explicat Nogués.

Els alumnes han denunciat la "incapacitat" de la rectora davant les demandes les joves i, per tots aquests motius, han demanat fer un referèndum vinculant en el qual podria participar tota la comunitat universitària de la UdG. "La rectora Geli ha de posar a disposició de tots els membres de la universitat el seu càrrec i així es podrà decidir si ha de dimitir o no", han comentat els estudiants. De moment, els alumnes han enviat un correu electrònic a la rectora Geli amb la seva proposta i esperen rebre una resposta durant aquest diumenge. D'altra banda, els estudiants tenen previst reunir-se aquesta tarda de diumenge en una assemblea per analitzar la seva situació.

Els alumnes han explicat que, en cas de rebre una resposta negativa, continuaran tancats a l'edifici fent resistència pacífica. D'altra banda, han explicat que durant aquesta matinada i matí de diumenge han estat intentant contactar amb els mediadors dels Mossos d'Esquadra i no els han respost. "Hem trucat reiteradament al número de telèfon que van deixar però no ens han contestat", ha explicat Nogués.

Una vintena d'estudiants han passat aquesta nit, la cinquena, dins de l'edifici per reclamar la congelació de les taxes universitàries i la insubmissió de la rectora a les retallades, entre d'altres qüestions. Els Mossos d'Esquadra van intentar posar fi a l'ocupació amb una reunió de mediació entre els estudiants i dos agents negociadors que no va aconseguir fer desdir els alumnes. Des d'aquest passat divendres, els estudiants universitaris compten amb l'assessorament legal de l'advocat Benet Salellas.
  • Almodis Nogués, comenta que esperen rebre una resposta aquesta tarda © ACN
  • Nogués explica que abandonaran el tancament si la rectora Geli accepta el referèndum vinculant © ACN