La rectora de la UdG encarrega el desallotjament del Rectorat als Mossos

Els agents tenen l'encàrrec de mediar amb els estudiants per intentar trobar una sortida abans d'obligar-los a marxar

Dos agents de Mossos d'Esquadra amb armilla reflectant on es pot llegir 'Negociador' s'han presentat a l'edifici del Rectorat a les dues de la tarda. Un cop la rectora ha requerit la intervenció de la policia per acabar amb la tancada, la missió dels negociadors és trobar una sortida pactada i dialogada al conflicte abans d'obligar-los a marxar.

Els negociadors han donat dues hores als joves perquè repensin la seva postura, un temps que els estudiants han invertit en decidir en assemblea si aixecaven la protesta o no. A les quatre de la tarda, els mateixos negociadors han tornat a les portes de l'edifici per conèixer la decisió dels estudiants. Enmig d'una gran expectativa, els portaveus estudiantils han explicat de primera mà als agents que no es pensen moure.

"La decisió està presa, l'assemblea ha votat quedar-nos aquí a dins, no acceptem xantatges ni coaccions", ha explicat el portaveu del SEPC, Jordi Alemany als negociadors. "No fareu res per solucionar el conflicte pacíficament?", ha preguntat un dels agents. Davant aquesta pregunta, el portaveu estudiantil ha negat que ningú plantegi cap acció violenta i ha remarcat que no sortiran pel seu propi peu de l'edifici sinó que exerciran una resistència passiva.

Els mediadors han facilitat un telèfon de contacte als estudiants i els han comentat que poden trucar-los en qualsevol moment si canvien de parer. "Sabeu que si no canvieu d'opinió vindran per convidar-vos a sortir", ha advertit un dels negociadors als joves. Els agents també han demanat als estudiants que repensin la decisió i que tornin a celebrar una altra assemblea però els estudiants han mantingut que la postura és ferma. Els agents també han advertit els joves que ocupar l'edifici i no deixar entrar els treballadors són delictes que poden comportar conseqüències legals. "Ens ha assessorat un advocat", ha replicat ells.

Els estudiants han relatat als agents que l'equip del Rectorat ha trencat les negociacions i que ha descartat reunir-se aquest divendres amb els portaveus dels estudiants, tal i com havia proposat el síndic de la universitat, Joan Miró. "El diàleg ha estat una farsa i estarem aquí fins a les últimes conseqüències", ha advertit des del SEPC Jordi Alemany, que assegura que s'han assabentat pels mitjans de comunicació de la decisió del rectorat de trencar les negociacions.

El portaveu del sindicat estudiantil ha explicat als agents que han estat tot un curs intentant reunir-se "sense èxit" amb l'equip de rectorat per abordar diferents problemàtiques i que amb dos dies de tancada han fet quatre reunions "fins a la matinada". "Nosaltres no hem buscat acabar així però el rectorat ens ignora", ha sentenciat Alemany.

Després d'uns deu minuts de conversa entre els negociadors i els portaveus estudiantils, els agents han marxat deixant la porta oberta als joves. "Ens podeu trucar en qualsevol moment si canvieu d'opinió", han recordat. Si els estudiants no es fan enrere, els Mossos d'Esquadra hauran d'intervenir per fer un desallotjament forçós.