Els òrgans de govern de la UdG aprovarien l'actuació dels Mossos per desallotjar el rectorat

L'equip de direcció trenca les negociacions amb els estudiants i deriva tota la tasca de mediació al síndic de la universitat

Els estudiants sostenen que la tancada té caràcter indefinit fins que la universitat no els concedeixi alguns dels punts que reclamen, com no apujar les taxes, no acomiadar més personal, que la rectora demani perdó per la càrrega dels Mossos d'Esquadra el passat desembre o que no s'apliquin més retallades.

Després de dos dies de negociacions entre els portaveus dels estudiants i diversos degans i vicerectors, l'equip directiu ha decidit trencar la negociació amb els estudiants i ha derivat la tasca de mediació en la figura del síndic de la universitat.

En el comunicat emès aquesta tarda, els òrgans de govern de la UdG expressen que consideren "legítimes les expressions democràtiques de desacord amb la crítica situació actual" i recorden que la universitat ja ha reclamat uns recursos "suficients i estables" per desenvolupar les funcions.

Per això, condemnen les accions "violentes i coercitives" que, segons el comunicat, deslegitimen les reivindicacions que tots els estaments de la universitat vinculen "a través de canals democràtics". Tal i com van expressar dimecres, també han assenyalat que l'ocupació de l'edifici és "il·legal" i han passat de demanar als estudiants que marxin a exigir-ho.

Per tot això, el comunicat mostra el suport explícit a la rectora per emprendre les mesures que cregui convenients. La rectora és l'única autoritat que pot requerir la presència dels Mossos d'Esquadra per desallotjar l'edifici.