Els estudiants de la UdG mantenen el bloqueig a l'edifici del Rectorat

Per segon dia consecutiu, els treballadors no poden entrar i els joves asseguren que la protesta és indefinida

  • Els estudiants reunits en assemblea davant del Rectorat © AG
    Els estudiants reunits en assemblea davant del Rectorat © AG
  • Estudiants bloquejant l'entrada, aquest matí, per segon dia consecutiu © ACN
    Estudiants bloquejant l'entrada, aquest matí, per segon dia consecutiu © ACN
Després de diverses reunions amb l'equip de directiu de la Universitat de Girona, els estudiants van decidir ahir a darrera hora de la nit mantenir la protesta. Segons consideren, el comunicat que va fer pública el rectorat no és suficient perquè creuen que dóna respostes "massa genèriques" als punts que els estudiants reclamen. Entre d'altres, hi ha la petició que la rectora demani perdó per la càrrega policial durant la inauguració del curs -que va acabar amb cinc estudiants imputats-, que la UdG sigui "insubmisa" i no accepti ni l'augment de taxes ni les retallades.

Aquest bloqueig ha fet que, per segon dia consecutiu, els treballadors no puguin accedir a l'edifici. Fonts del rectorat han explicat que s'han reubicat els empleats en altres dependències però que aquest bloqueig està generant problemes ja que hi ha treballadors que tenen documentació al seu despatx o ordinadors personals.

Aquest migdia, està previst que els estudiants que van participar en les negociacions -no sempre són els mateixos, ja que funcionen per un sistema assembleari- expliquin a la resta del col·lectiu quins són els apropaments que s'han aconseguit en les darreres negociacions.

L'equip directiu va demanar ja ahir la "immediata desocupació" de l'edifici però va descartar demanar l'ajut de la policia. Els estudiants mantenen la tancada amb caràcter indefinit, a l'espera que el rectorat mogui fitxa. Segons considera una de les membres de l'assemblea, Ariadna Carbó, des que han pres aquesta mesura de força d'ocupar el rectorat estan aconseguint parlar directament amb el rectorat. "És una mesura útil perquè ara veuen que ara anem de debò", ha valorat.
  • Una de les membres de l'Assemblea d'Estudiants, Ariadna Carbó, diu que la tancada és útil © ACN