Estudiants de la UdG bloquegen l'entrada al rectorat en protesta per les retallades

Els joves, que impedeixen l'entrada del personal amb contenidors i tanques, asseguren que mantindran la tancada de manera indefinida

  • No és possible accedir a l'interior de l'edifici © Nadeia Balsalobre
    No és possible accedir a l'interior de l'edifici © Nadeia Balsalobre
  • Els estudiants han col·locat contenidors i tanques al davant del rectorat © Nadeia Balsalobre
    Els estudiants han col·locat contenidors i tanques al davant del rectorat © Nadeia Balsalobre
A la UdG, la vaga convocada a tots els nivells de l'ensenyament va tenir un seguiment nombrós. Els estudiants van tancar diverses facultats i els piquets van recórrer les aules tant del campus del Barri Vell com el de Montilivi per reclamar a aquells qui feien classe que se sumessin a l'aturada.

Després de la concentració del migdia, diversos estudiants van decidir ocupar la seu del rectorat, com a mesura de pressió per reclamar a la rectora, Anna Maria Geli, que no s'avingui a aplicar les retallades. Entre d'altres, els estudiants demanen a la UdG que faci "insubmissió" davant els ajustos, que congeli taxes o que aturi els acomiadaments de personal.

Diversos estudiants -al voltant d'una trentena- han passat la nit al rectorat i sostenen que s'hi quedaran de manera indefinida fins que la universitat no mogui fitxa. Per fer sentir la seva veu, els joves han decidit tancar les portes de l'edifici i barrar el pas al personal.

Per això, quan a les vuit del matí els treballadors del rectorat han volgut accedir a l'edifici, s'han trobat amb l'entrada bloquejada. Els joves hi han posat dos contenidors i tanques d'obra, i també han desplegat una pancarta on es pot llegir: 'Contra l'etilització a l'ensenyament: Plantem-los cara' i hi apareixen les cares del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell; del president de la Generalitat, Artur Mas; del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i de la rectora de la UdG, Anna Maria Geli.

Els estudiants que han passat la nit al rectorat reben el recolzament d'altres que s'han apropat fins a l'exterior de l'edifici a primera hora del matí. Entre el personal de la UdG, que s'aplega a la plaça, hi ha PAS i rectors d'algunes facultats.

La intenció de la UdG és intentar negociar amb els estudiants perquè s'avinguin a obrir les portes del rectorat i deixin entrar la gent.