'Men in Black 3' amb Will Smith i 'Cuando te encuentre' amb Zac Efron arriben a la cartellera

'Els nens salvatges', guanyadora de la Biznaga d'Or, també s'estrena aquest divendres

Els 'Men in Black' tornen a la càrrega amb la seva barreja de comèdia i ciència ficció que van inaugurar el 1997 i ja van per la tercera entrega, sota direcció del mateix Barry Sonnenfeld, que es va estrenar amb 'La família Adams'. En aquesta ocasió, la història comença a l'actualitat i serà l'agent J, Will Smith, qui tornarà als anys seixanta per trobar-se amb un jove agent K, Tommy Lee Jones, que de jove interpreta Josh Brolin. Només així podrà salvar el seu amic d'un alien que s'ha escapat de la presó d'alta seguretat de la Lluna.

La guanyadora de la Biznaga d'Or de Màlaga, 'Els nens salvatges', és el retrat de tres adolescents, Àlex, que interpreta Àlex Monner, el Lleó de 'Polseres vermelles', Gabi, paper que fa Albert Baró, i Oky, en mans de Marina Comas, la nena de 'Pa negre', que viuen la rebel·lió juvenil cadascun a la seva manera, en un film que es mou entre el thriller i el drama. La seva directora, Patricia Ferreira, s'ha volgut fixar en nens de famílies corrents, sense desestructuració ni drames aparents, que són salvatges com ho són les criatures en aquesta etapa de la vida. Aina Clotet, Clara Segura, Francesc Orella, Montse Germán i Ana Fernández completen el repartiment.

'Cuando te encuentre' és el drama guerriller nord-americà de la setmana, amb Zac Efron convertit en un sergent de la marina, que torna a casa després de la seva tercera missió a l'Iraq amb l'única cosa que el manté viu, una fotografia d'una dona que interpreta Taylor Schilling. Dirigida per Scott Hicks, que va firmar 'Shine', el soldat de la marina farà el que sigui per buscar la noia de la foto i la trobarà.


Com el seu nom indica, 'Plastic Planet' és un documental sobre el plàstic i la repercussió que té en la nostra vida un material sintètic de molta llarga durada, que ha inundat la societat industrialitzada per la seva resistència i el baix preu. Dirigit per l'especialista en el gènere alemany Wener Boote, analitza els perills d'aquest material tan corrosiu per al medi ambient en una època que arriba a anomenar l'edat del plàstic.

'Girimunho, imaginando la vida' és la raresa de la cartellera, dirigida per Clarissa Campolina i Helvécio Marins Jr., que ja van treballar junts en el film coral 'Desassossego (Filme das Maravilhas)'. Amb Bastú , Maria do Boi i Luciene Soares da Silva, el film retrata una historia sobre emancipació femenina en un petit poble del Brasil, amb Bastu, una dona de 81 anys que intenta refer la seva vida després de la mort del seu marit. Una exploració sobre les relacions humanes amb una pàtina de màgia.


Encara que en porti el nom, 'El arte de amar' poc té a veure amb la reflexió d'Erich Fromm. Sota la batuta d'Emmanuel Mouret, és una comèdia romàntica amb Pascale Arbillot, Ariane Ascaride, Frédérique Bel i François Cluzet sobre l'amor que, seguint l'estil creat per Robert Altman, creua les històries de diferents parelles. Una dona que estima a molts homes però només en vol un; el duet còmic d'una parella de veïns; o el quartet que interpreta una dona, el seu millor amic, un marit i una amiga amb problemes.

La comèdia de to espanyol es titula 'Ni pies ni cabeza' i porta el debut en cinema del popular presentador de televisió Christian Gálvez, conegut per conduir 'Pasapalabra'. Amb direcció de Antonio del Real, el presentador encarna el cap Elías, utilitzat pels seus superiors per emmascarar el misteriós assassinat d'un agent de la Guàrdia Civil sindicalista. Jaydy Michel, Alejandro Tous, Miguel Hermoso Arnao, Juanjo Puigcorbé completen el repartiment.