Divuit anys i mig de presó per apallissar la companya i matar-la a cops d'escombra

L'Audiència condemna Najib Haouachi a pagar una indemnització de 173.000 euros als familiars de la víctima

La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Maria Teresa Iglesias, recull pam a pam el veredicte que va emetre el jurat. En una decisió sense escletxes -tots els punts es van acordar per unanimitat- el tribunal popular va declarar Haouachi culpable d'un delicte d'assassinat amb l'agreujant de parentiu.

El crim va tenir lloc la matinada del 16 de juny del 2008 en un apartament de la urbanització d'Empuriabrava. Segons recull la sentència, l'acusat va clavar "una brutal i cruel pallissa" a la víctima. Li va donar nombrosos cops de puny i puntades de peu i, després, la va rematar ventant-li fins a 30 cops amb un pal d'escombra.

L'escrit detalla que Haouachi, fins i tot, "va emmordassar" la seva companya "amb cinta americana per "evitar-ne els crits". A més, la sentència recull que Najib Haouachi va demostrar "una crueltat absoluta" i un evident "menyspreu" envers la vida de la víctima, a qui va deixar agonitzant al terra de l'apartament durant més de dues hores, mentre ell "es netejava la sang" amb paper higiènic.

Tot i que la petició de les acusacions va ser unànime -van demanar una condemna de 20 anys- a l'hora de decidir la pena, l'Audiència de Girona condemna el processat a divuit anys i mig de presó. Segons indica l'escrit, el tribunal considera que aquesta és la pena "ajustada a dret" tenint en compte que es tracta d'un delicte d'assassinat amb agreujant de parentiu (ja que Haouachi i la víctima eren parella).

173.000 euros d'indemnització

En matèria de responsabilitat civil, el tribunal s'adhereix a la petició que van fer les acusacions per al fill que acusat i víctima tenien en comú. L'Audiència condemna Haouachi a indemnitzar el petit amb 160.000 euros.

Tot i això, però, el tribunal difereix de la demanda d'indemnització que fiscal i acusacions van reclamar per a la mare de la víctima. Tot i que aquestes parts van sol·licitar 50.000 euros, l'Audiència rebaixa aquesta quantitat fins als 13.000, ajustant-se al què fixen els barems en aquest àmbit.

De totes maneres, però, la sentència sí que ressalta que tant la víctima com la seva mare -que viu a França- tenien "una relació familiar i afectiva estreta", i que quan tenia problemes, la víctima solia demanar-li ajuda. "Però aquest vincle d'afectivitat ja està contemplat pel barem a l'hora de fixar la indemnització per als pares d'un finat", hi afegeix el tribunal.

La sentència no és ferma i, en un termini de deu dies, les parts poden interposar-hi recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).