Mantenen la demanda de 20 anys de presó per a l'acusat de matar la dona d'una pallissa

Tots els testimonis que han passat per l'Audiència desmunten la versió que Haouachi va donar al judici

Totes les proves que es van recollir durant la investigació del crim d'Empuriabrava apunten directament a un únic autor: Najib Haouachi. La sessió d'aquest matí del judici ha servit per anar-les desgranant una per una i desinflar la versió que l'acusat dóna dels fets, segons la qual l'assassinat va ser obra de terceres persones vinculades a un grup mafiós.

D'entrada, els Mossos d'Esquadra ja han explicat que al pal d'escombra que va servir per acabar amb la vida de la víctima només hi havia una única empremta: la de Najib Haouachi. Però no només això. I és que, a tot l'apartament, els agents no van trobar cap més rastre que no fos el del matrimoni. És a dir, que totes les empremtes que hi van aparèixer corresponien o bé a la víctima o bé a l'acusat.

Una altra prova que ha servit per desmuntar la versió de Haouachi ha estat l'estudi de l'escena del crim. L'interior de l'apartament, i sobretot el menjador, estaven força desordenats (segons l'acusat, perquè la banda hi havia entrat a robar i a buscar estupefaents).

Però la conclusió que n'extreuen els mossos és ben diferent. I és que, a preguntes del fiscal, els agents han descartat que el rebombori es correspongués "amb una escena de robatori, recerca de diners o de droga".

Coartada per l'assassinat

Per als Mossos d'Esquadra, doncs, el desordre en què es trobava l'apartament era "qualsevol cosa menys un robatori". I en aquest punt hi entra, doncs, el fet que Haouachi remogués el pis a consciència per tenir una coartada.

D'altra banda, els perits de la companyia de telèfons també han esvaït un altre punt de la versió de l'acusat. Najib Haouachi va explicar que estava fora d'Empuriabrava la nit del crim perquè havia anat a Barcelona, i que no havia tornat a l'Alt Empordà fins l'endemà al migdia.

Però l'estudi dels senyals del repetidor ha revelat que l'acusat es trobava a la urbanització molt abans del què va dir. I és que, segons consta, Najib Haouachi va fer diverses trucades des d'Empuriabrava el mateix matí del dia en què va alertar de la troballa del cadàver. Suposadament, però, com ell mateix va assegurar, en aquell moment estava tornant de Barcelona amb tren.

Agonia després de 30 cops

Els forenses que van examinar el cadàver de la víctima han assegurat, per la seva banda, que la dona va morir després d'una agonia d'unes dues hores. Per als metges, la víctima va rebre un fort cop a l'esquena -quan estava dreta o mig ajupida- que la va fer caure al terra. Això provaria, doncs, que no es va poder defensar. Un cop allà, l'agressor la va colpejar repetidament -amb puntades de peu i cops de puny- i li va clavar un mínim de 30 cops amb el pal d'escombra.

Al final de les declaracions dels perits i els forenses, el judici ha entrat a la recta final amb l'anunci de les conclusions definitives. Fiscal i acusació particular han mantingut la demanda de 20 anys de presó per assassinat amb agreujant de parentiu.

Per subratllar tant la brutalitat de l'atac com l'agonia que va patir la víctima, les dues parts han modificat una part del relat que feien inicialment dels fets. "Hem volgut posar de relleu l'acarnissament amb què va actuar l'acusat, i el fet que la dona va estar dues hores agonitzant", ha explicat l'advocat de l'acusació particular, Jordi Corominas.

La defensa, per la seva banda, ha mantingut la petició d'absolució per a Najib Haouachi. Demà al matí, les parts emetran els seus informes i el tribunal lliurarà l'objecte del veredicte als membres del jurat popular, que es retiraran a deliberar.