La dona assassinada a Empuriabrava va morir fruit d'una 'pallissa brutal'

El fiscal sosté que l'acusat de matar la dona a cops d'escombra a Empuriabrava li va causar un patiment innecessari

Després de la tria dels nou membres del jurat popular més els dos suplents, ha començat el judici contra Najib H., acusat de matar la seva parella sentimental l'any 2008. La víctima i l'acusat tenien una filla en comú, de 5 mesos d'edat. En les al·legacions prèvies, el fiscal, Víctor Pillado, ha introduït noves proves, entre elles el calendari de l'Eurocopa 2008. L'acusat ha arribat el primer dia de judici lluint una samarreta d'un equip de futbol.

El fiscal qualifica els fets d'un assassinat amb un agreujant de parentesc. L'acusació pública ha exposat als membres del tribunal popular que totes les proves apunten cap a l'acusat com a autor del crim i, a més, considera que no hi ha cap dubte que va actuar amb acarnissament perquè la víctima va rebre més de 30 cops. Per al fiscal, és "evident" que l'agressor tenia intenció de matar la dona o que, com a mínim, "li era igual" si moria com a conseqüència de la "pallissa brutal".

A més, sosté Pillado que li va causar un dolor innecessari matant-la a cops. "Va ser una mort amb agonia, no ràpida", ha afegit el fiscal que demana als membres del jurat que escoltin molt atentament els forenses que explicaran quins cops va rebre la dona i com va morir. "Es va recrear en el dolor de la víctima", ha apuntat el fiscal.

Després de matar-la, relata el fiscal, va ser l'acusat mateix qui va alertar als Mossos d'Esquadra i va dir que havia trobat la dona morta en arribar a casa. La fiscalia també ha demanat al jurat que escoltin atentament els testimonis dels mossos que explicaran quina reacció va tenir l'home quan va trobar el cadàver de la dona amb qui compartia la vida i tenia una filla en comú. Segons va trascendir en el moment dels fets, la policia va trobar el nadó de 5 mesos al costat del cadàver quan van arribar al lloc dels fets.

El mateix Najib H. va assegurar cinc mesos després dels fets en un altre judici -on el jutjaven per vendre heroïna i haixix- que la dona havia mort d'una sobredosi de droga i va negar haver-la agredit.

Assassinat amb agreujant de parentesc

El fiscal demana que el condemnin a 20 anys de presó per assassinat amb un agreujant de parentesc. En matèria de responsabilitat civil, sol·licita una indemnització de 160.000 euros per al fill, i de 50.000 euros per a la mare de la víctima.

Tant l'acusació particular com l'advocada de l'Estat s'adhereixen a la petició de pena que fa el ministeri públic per a Najib H. Per la seva banda, la defensa, encapçalada pel lletrat Juan Luis Martín de Pozuelo, nega els fets i en sol·licita l'absolució.

En total, hi ha citats gairebé 50 testimonis i perits. Si se segueix el guió previst, divendres al matí el jurat popular es retirarà a deliberar el veredicte.

Un vell conegut de la justícia

Najib H. és un vell conegut de la justícia perquè l'han jutjat més d'una vegada a l'Audiència de Girona per afers relacionats amb les drogues. Un dels judicis va ser perquè els Mossos d'Esquadra van trobar 256 grams d'haixix i 53,76 grams de cocaïna al seu cotxe. Finalment, el van absoldre perquè van considerar que la droga no era per traficar sinó per al seu autoconsum.

Un altre cas va arribar a judici el novembre passat quan el van jutjar juntament amb una dona acusats d'aprofitar els bis a bis per entrar droga a la presó de Figueres. Segons l'acusació, la dona s'amagava la droga a les calces i, després, l'home s'encarregava de distribuir-la dins el centre penitenciari. Quan la van enxampar, la dona duia a la roba interior paquets amb heroïna i haixix valorats en 214 euros.