Mig miler d''indignats' celebren el seu primer aniversari a Girona

Els manifestants han llançat ous a la seu de la subdelegació del govern espanyol

La manifestació ha sortit de la plaça Catalunya i ha recorregut durant una hora i mitja el carrer Ultònia, l'avinguda Jaume I, el carrer del riu Güell fins arribar a la plaça Independència. Un cop allà, els manifestants han llegit el poema 'Solstici' de Martí i Pol i un manifest. En aquest text, els 'indignats' han defensat que han tornat a sortir al carrer, un any després del seu naixement, per demostrar "la ràbia" que té la població envers el sistema capitalista actual.

"Els governants trepitgen drets, s'imposa la voluntat d'una minoria i es manté un orde injust mitjançant els cossos policials", ha llegit en veu alta un dels manifestants. El manifest ha reivindicat que l'aniversari del 15-M no és una "trista derrota" sinó un "moviment que no es podrà aturar". Segons els 'indignats' gironins, el 15-M ha servit per crear una consciència col·lectiva. "Seguim aquí, ja no tenim por, sinó ràbia" han cridat els manifestants.

Durant tota la manifestació, els participants carregaven diverses pancartes on es podia llegir 'Entre capullos i gaviotas no han tomado por idiotas' o 'No hi haurà pau pels malvats'. A més, els assistents portaven cassoles i han cridat lemes tals com: 'que la guerra la paguin els rics', 'això no és una crisi és una estafa', 'retallarem els seus privilegis', 'això no és una crisi es diu capitalisme' o 'el silenci és complicitat', entre d'altres. Els manifestants han guixat amb esprais la paraula 'mentiders' a la façana de la seu del Diari de Girona i han llançat ous a l'edifici de la subdelegació del govern estatal.

La protesta, ha finalitzat a la plaça Independència i, tot seguit, els manifestants han estès sis tendes de campanya. Els 'indignats' han explicat que durant l'assemblea d'aquest vespre decidiran si acampen a la plaça o retiren les tendes.