El jutge envia a la presó l'acusat de disparar a la cara d'un home durant una baralla

L'advocat de la defensa, Carles Monguilod, recorrerà la decisió

Després d'entregar-se, negar-se a declarar davant dels mossos i passar la primera nit a comissaria, aquest divendres Mohamed O. ha ingressat a presó sense fiança. El jutge que li ha pres declaració així ho ha acordat, després d'escoltar la versió de l'home, veí de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), sobre els fets de diumenge passat.

Davant del jutge, Mohamed O. ha sostingut que, durant la baralla, va treure's la pistola d'entre la roba perquè tenia por de la víctima, amb qui hi estava enemistat des de feia temps. De fet, les tibantors entre els dos ja s'havien iniciat quan vivien al Marroc.

"Ell explica que a l'enfrontament qui primer el va agredir va se l'altre, i que durant el forcejament se li va disparar l'arma de manera accidental", ha dit el seu advocat, Carles Monguilod. El jutge que porta el cas, però, ha recelat d'aquesta versió i per això ha decidit enviar Mohamed O. entre reixes, acusat de temptativa d'homicidi i tinença il·lícita d'armes (perquè no té llicència per a la pistola).

Entre els motius que el jutge ha posat damunt la taula per tancar el processat a la presó hi ha el risc de fugida. A la sortida dels jutjats, i després que els Mossos d'Esquadra s'emportessin el seu client emmanillat, Carles Monguilod ja ha avançat que recorrerà la decisió davant l'Audiència de Girona.

Segons l'advocat, dir que el seu client es pot escapar és un "contrasentit", perquè va ser el mateix Mohamed O. qui va decidir entregar-se després que se'l busqués durant quatre dies. A més, el lletrat també assegura que és "inversemblant" dir que l'acusat pot tornar a agredir la víctima si se'l deixa lliure. "No hi ha cap dada que ho corrobori; és més, durant aquests quatre dies que era un fugitiu, si hagués volgut, podria haver-ho fet", ha afegit.

"Ell tenia por de tot plegat, per això va llançar l'arma quan va veure que se li havia disparat", ha explicat Carles Monguilod. Per a l'advocat, a més, la imputació que se li fa a Mohamed O. és exagerada. "Ell no tenia cap ànim de matar l'altre, per això penso que s'hauria de parlar de lesions i, en tot cas, fins i tot, lesions imprudents", ha afegit.

Dispar a la benzinera

Els fets van passar diumenge al migdia a la benzinera Bonpreu de Llagostera (Gironès). Dos grups d'homes que anaven en furgoneta es van trobar i allà va començar la discussió. Durant la baralla, Mohamed O. va disparar un tret a la víctima amb una pistola del calibre 22.

El tret va ferir l'home a la galta. Fins a la benzinera s'hi van desplaçar efectius del SEM, de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra. Quan hi van arribar, però, l'acusat ja s'havia fet fonedís, després de llançar l'arma en uns matolls propers.

Els agents van detenir els dos homes que acompanyaven el processat, que després de passar davant del jutge van quedar en llibertat. La víctima va ser traslladada amb helicòpter a l'Hospital de la Vall d'Hebron. Tot i que un principi es va dir que el seu estat era greu, l'endemà dilluns l'home ja va ser donat d'alta.