L'autor del tret a la cara a un home durant una baralla s'entrega als jutjats

El seu advocat, Carles Monguilod, assegura que la pistola es va disparar accidentalment

La policia el buscava des de diumenge i finalment s'ha entregat. El suposat autor d'un tret a la cara d'un altre home durant una baralla a una benzinera de Llagostera ha entrat aquest matí pel seu propi peu als Jutjats de Girona. La família de l'home, veí de Sant Feliu de Guíxols i de nacionalitat marroquina, es va posar en contacte amb l'advocat Carles Monguilod. "Ell es volia presentar voluntàriament per explicar com van anar els fets", ha explicat l'advocat.

El sospitós ha relatat al seu lletrat que va ser la víctima qui primer el va agredir. Després, segons Monguilod, l'home s'hauria intentat defensar i la pistola es va disparar "accidentalment". "Hi ha testimonis que han relatat aquesta primera agressió al meu representat", ha exposat. A més, ha argumentat que només es va disparar un sol tret i que, per tant, "no hi ha intenció de matar" perquè no va apuntar directament a la cara. Segons ha justificat, podria ser que la pròpia víctima toqués amb la mà la pistola, es disparés el tret accidentalment, que primer li ferís la mà i "de rebot" li anés a la cara.

L'advocat ha explicat que han decidit entregar-se primer als Jutjats i no davant els Mossos d'Esquadra per tal de deixar constància davant del jutge que hi ha una entrega voluntària. D'aquesta manera, el lletrat demanarà que el seu representat quedi en llibertat provisional a l'espera de judici i que no ingressi en presó preventiva perquè considera que ha quedat provat que, amb l'entrega voluntària, no hi ha risc de fuga.

Un cop el sospitós s'ha lliurat davant la justícia, s'obren diligències i comença la fase d'instrucció. Primer ha estat traslladat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra on prestarà declaració i, posteriorment, passarà a disposició judicial. El jutge haurà de decidir si ingressa a presó o queda en llibertat provisional.

Els fets van tenir lloc diumenge a una benzinera de Llagostera. El suposat agressor, acompanyat de dos homes, va arribar a l'aparcament de la gasolinera i, un cop allà, va començar a discutir amb un compatriota seu, de 35 anys i veí de Llagostera. La baralla va pujar de to fins que es va escoltar un tret que va impactar a la cara de la víctima. Alguns testimonis van apuntar que víctima i agressor s'haurien barallat el dia abans.

Després dels fets, els Mossos van detenir els dos acompanyants de l'agressor, que han quedat en llibertat després de declarar davant del jutge, però no havien pogut localitzar l'autor del tret. La víctima ja s'ha refet de les ferides i té l'alta hospitalària.