L'Estany de Banyoles puja 37 centímetres per les pluges i es desborda en alguns punts

A Cornellà del Terri la crescuda del riu Matamors ha trencat l'asfalt del pont a Borgonyà

L'episodi de pluges que va començar dilluns ha deixat més de 140 litres per metre quadrat a Banyoles on l'Estany ha pujat 37 centímetres de nivell. Divendres passat ja es van obrir parcialment les comportes i des de llavors que s'està desembassant.

Tot i això, les pluges de les últimes hores han provocat el desbordament en alguns punts com al CN Banyoles i a la Draga sense causar danys.

També hi ha hagut caigudes d'arbres i s'ha tancat la circulació a un tram de la carretera de l'estany des de l'oficina de Turisme fins al camp de futbol per acumulació d'aigua. A Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) la crescuda del riu Matamors ha trencat l'asfalt del pont de Borgonyà mentre que a d'altres punts de la comarca també hi ha hagut algunes esllavissades.

Respecte altres incidències, s’han hagut de retirar de la via tres arbres que havien caigut per esllavissades de terra, dos a la carretera C-150a, per la zona del Puig de Sant Martirià, i un altre al carrer Pintor Pigem. També al carrer Jaume Ferriol, una esllavissada ha provocat la caiguda d’un pal de telèfon.