Denuncien l'extresorer de l'escola de Besalú per quedar-se 4.000 euros en subvencions

Fa dos anys Salvador Buch es va embutxacar 30.000 euros però no el van denunciar perquè va tornar els diners

  • L'extresorer del centre, Salvador Buch
    L'extresorer del centre, Salvador Buch
  • Escola Salvador Vilarrasa de Besalú (arxiu)
    Escola Salvador Vilarrasa de Besalú (arxiu)
L'extresorer de l'AMPA de l'escola Salvador Vilarrasa de Besalú ha tornat a posar la mà a la caixa. En aquesta ocasió, però, l'extresorer haurà de donar explicacions no només davant dels pares sinó davant la justícia. La junta de l'AMPA va presentar una querella contra Buch a principis d'aquest any, després d'adonar-se que s'havia tornat a quedar diners.

Segons han explicat fonts de l'AMPA, es van tornar a encendre les alarmes perquè l'associació de pares i mares no cobrava des del 2009 les ajudes que el Govern atorga per a l'acollida matinal. Aquests diners van destinats a obrir l'escola una hora abans per tal que els pares que no poden portar els nens a les nou del matí els hi portin abans. Quan la Junta de l'AMPA va revisar la documentació, es va adonar que el número de compte que li constava a la Generalitat per ingressar aquests diners no era el de l'AMPA. Després de diverses indagacions, van comprovar que el número era el compte bancari personal de l'extresorer, apartat del càrrec des del 2010 quan es va descobrir que s'havia quedat fins a 30.000 euros.

En aquell moment, els pares no van denunciar el tresorer perquè van acordar que retornaria tots i cadascun dels diners que s'havia quedat. Ara però, davant d'un segon cas, la Junta de l'AMPA ha decidit portar Buch davant la justícia i ha presentat una querella criminal contra l'extresorer. Una decisió que es va comunicat a la resta de pares durant una assemblea la setmana passada.