El tresorer de l'AMPA de l'escola de Besalú fa un desfalc de 30.000 euros a la caixa

Salvador Buch s'ha compromès a tornar tots els diners que ha tret de l'associació

Els números no surten a l'AMPA del CEIP Salvador Vilarrasa de Besalú. Feia temps que alguns pares estaven atents perquè veien moviments sospitosos i els comptes no quadraven. Per això, van demanar al que ha estat el tresorer de l'AMPA durant quatre anys, Salvador Buch, que expliqués en quina situació econòmica estaven i justifiqués les factures i les despeses.

Segons han explicat agluns pares, en aquest moment el tresorer es va veure enxampat i va admetre que s'havia anat quedant amb quantitats de diners de la caixa i que, amb el temps, havia fet un desfalc de 30.000 euros. La confessió va fer sonar l'alarma entre l'AMPA que va decidir convocar una assemblea general extraordinària per fer saber a tots els pares i mares que hi ha un forat als comptes.

L'assemblea s'ha fet aquest dijous i l'únic punt de l'ordre del dia ha girat entorn als comptes de l'AMPA i a les 'irregularitat' que Salvador Buch ha admès que ha comès. De moment l'AMPA ha descartat portar Buch als tribunals i han optat per arribar a un acord segons el qual el tresorer es compromet a tornar tot el que s'ha endut de forma fraudulenta. Així, Buch té un termini de temps per pagar els 30.000 euros que s'ha embutxacat.

Tot i que el tresorer ha admès els fets, l'AMPA ha encarregat una auditoria per comprovar que no faltin més diners i esbrinar des de quan han anat faltant diners a la caixa i quina és la situació econòmica de l'associació. A més, els pares dels alumnes no descarten presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra si Buch incompleix la seva paraula i no torna els diners que ha reconegut que es va quedar.