Expedienten un altre inspector per no treballar el dia després de la nevada

Yvonne Valero no es va presentar al seu lloc de treball i no ho va comunicar a cap superior

La Divisió d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra ha obert un nou expedient disciplinari a un comandament de les comarques de Girona per la seva actuació en la gran nevada del dilluns 8 de març i els dies posteriors. La persona investigada és la inspectora Yvonne Valero, que és cap de l'Àrea Bàsica Policial de la Selva Interior, ubicada a Santa Coloma de Farners. Segons l'expedient, el dimarts 9 de març, un dia després de la gran nevada, la inspectora Valero no es va presentar a la comissaria i no va justificar la seva absència a cap dels comandaments superiors. La cap dels Mossos a la Selva Interior tampoc va ser a la comissaria el dia anterior, quan la neu va col•lapsar Catalunya, ja que es va quedar atrapada per la nevada quan sortia de la festa de la policia local de Sant Feliu de Guíxols en qualitat de convidada. Tot indica però, que l'expedient disciplinari no tindrà en compte aquest fet anterior. Les fonts consultades només han concretat  que l'expedient s'està estudiant i que es resoldrà en un període de temps indeterminat.

L'Àrea Bàsica Policial de la Selva Interior ha estat comandada per la inspectora Yvonne Valero des de finals de 2008 i té la comissaria ubicada a Santa Coloma de Farners. D'ella en depenen els municipis d'Amer, Anglès, Arbúcies, Breda, Brunyola, Caldes de Malavella, la Cellera de Ter, Fogars de Tordera, Hostalric, Maçanet de la Selva, Massanes, Osor, Riells i Viabrea, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Hilari Sacalm, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Sils, Susqueda, Vidreres i Vilobí d'Onyar.

La Divisió d'Afers Interns (DAI) dels Mossos d'Esquadra és una unitat que depèn directament de la Direcció General de la Policia (DGP) i investiga les activitats il·lícites, les pràctiques delictives o contràries a l'ètica professional dutes a terme pels membres del Cos. La DAI és qui duu a terme la instrucció dels expedients disciplinaris i les investigacions necessàries per determinar els fets i les persones que en són responsables. Aquest és el segon expedient disciplinari que Afers Interns ha obert a un comandament de les comarques de Girona en relació amb la seva actuació en la gran nevada del mes de març.

Segon expedient disciplinari

La primera víctima de la Divisió d'Afers Interns va ser l'inspector Ferran Gómez, que era el cap de l'Àrea Bàsica Policial de Figueres i de qui depenia la seguretat ciutadana de la Jonquera, que va quedar col·lapsada a causa del tall de la circulació rodada a la frontera. L'inspector Gómez va ser fulminantment suspès de sou i feina només dos dies després de la gran nevada. Les primeres mesures cautelars van ser la retirada de la placa i la pistola per un mes, però nou dies després es va fer marxa enrere i se li van tornar. Això sí, se'l va canviar de destí. De Figueres a Barcelona. En canvi, en el cas d'Yvonne, fins ara no s'ha aplicat cap mesura cautelar. L'expedient disciplinari de Ferran Gómez també està encara pendent de resolució.