Nelson Giovanny declarat culpable de la mort d'un jove a la discoteca Enjoy

Els altres dos acusats, Nelson Amaya i Christian Oswaldo han quedat absolts

Va actuar per sorpresa i de forma inesperada perquè buscava matar. El jurat popular considera que ha quedat provat que Nelson Giovanny Rivera va matar intencionadament la víctima quan li va disparar un tret amb una arma casolana i, a més, afirmen que ho va fer a traïció. Els motius: la poca distància des de la qual va disparar, l'atac inesperat i el fet de disparar des d'un cotxe per facilitar la fugida. 'Provocava una fugida fàcil i impossiblitat de defensa per part de l'agredit', conclou el jurat popular.

A banda de ser culpable d'assassinat, els membres del jurat han conclòs que a Nelson Giovanny Rivera se li poden aplicar tres atenuants. Un atenuant perquè pateix un trastorn antisocial de la personalitat, un altre perquè era consumidor habitual de cocaïna i alcohol i això va afectar 'moderadament' les seves capacitats i un tercer atenuant de col·laboració amb la justícia perquè es va declarar únic autor del tret. En canvi, el jurat no troba provat que el 13 de gener del 2008 Rivera disparés contra la víctima afectat per la por i perquè cregués que la seva vida estava en joc. 'No va actuar dominat pel terror', ha afirmat el jurat.

Durant el judici, que va començar dilluns passat a l'Audiència de Girona, també hi ha hagut dos joves més asseguts a la banqueta dels acusats. Nelson Amaya i Christian Oswaldo Gómez estaven acusats d'ordir un pla criminal amb Rivera per acabar amb la vida de la víctima. El jurat considera que, tot i que els tres anaven plegats al cotxe, no ha quedat provat que tinguessin coneixement que Rivera portés una arma ni tingués intenció de disparar contra ningú.

A més, tampoc creuen que siguin culpables d'encobrir el crim perquè quan Rivera va anar a amagar l'escopeta casolana després de disparar els dos es van quedar al cotxe esperant que tornés. Per això, el magistrat els ha absolt i aquest dimarts mateix sortiran de la presó.

Assassinat i tinença d'armes

El jurat popular ha declarat Nelson Giovanny Rivera culpable d'assassinat i de tinença il·lícita d'armes. Per aquests delictes, el fiscal demana que li imposin una pena de catorze anys de presó –dotze anys i mig per l'assassinat i un any i mig per la tinença d'armes- i que el condemnin a pagar una indemnització de 150.000 euros a la mare de la víctima. L'acusació popular s'ha adherit a la petició del fiscal i també demana 5.000 euros més d'indemnització pel dany causat al sector de l'oci nocturn.

La defensa, encapçalada pel lletrat Benet Salellas, ha demanat que el condemin a tres anys i nou mesos per assassinat i a tres mesos per tinença il·lícita d'armes. Salellas ha afirmat que no s'oposen a la indemnització per a la mare però sí la del sector de l'oci nocturn. El judici ha quedat vist per sentència.