La policia va comissar un ganivet al principal acusat del crim de l'Enjoy setmanes abans dels fets

Aquest fet era desconegut pel mateix fiscal i l'advocat defensor del pressumpte assassí

'Recordo que tres setmanes abans que tingués lloc el crim li varem trobar un ganivet a Nelson Giovanny en un control', va dir el Policia Local de Girona davant la sorpresa de tots els presents. Aquest és un fet que desconeixia el fiscal del cas i també l'advocat defensor del principal acusat, Benet Salellas. El relat per part dels agents de les forces de seguretat es va basar en descriure l'estat en que van trobar a la víctima, 'plena de sang que li sortia de la boca, el nas i les orelles', van narrar. El caporal dels mossos d'esquadra present a l'interrogatori va comentar com en aquell moment es trobava amb un agent de la Policia Local realitzant un patrullatge vestits de paisà. Just en el moment dels fets eren davant de la discoteca Enjoy i varen poder veure el vehicle dels acusats sortir de l'aparcament a tota velocitat; 'aleshores varem observar com algunes persones sortien de la zona corrents i ens hi varem apropar. Una vegada allí varem veure un home estirat al terra i un damunt seu intentant-lo ajudar', va dir el mosso. A partir d'aquell moment es va iniciar l'investigació dels fets, l'identificació i posterior detenció de Nelson Giovanny hores més tard a l'entrada del seu domicili.

En un altre ordre de les coses, les declaracions dels amics dels acusats no varen aportar gaire més llum als fets. Un d'ells, Jorge Umberto Finisterra, va assenyalar que l'acció de Giovanny era del tot comprensible i que 'jo hauria fet exactament el mateix'. Finisterra va donar a entendre que l'acusat estava sota una gran pressió, ja que la víctima i el seu grup d'amics sempre l'estaven intimidant, amenaçant de mort i perseguint pels carrers de Can Gibert del Pla amb un ganivet a la mà. També va comentar que aquell dia 'anàvem com bojos', ja que havien consumit una important quantitat d'alcohol, barrejat amb el consum de cànnabis i cocaïna.

Durant la tarda d'ahir varen prosseguir les declaracions de la resta d'agents de les forces de seguretat que varen ser presents a l'aparcament de la discoteca Enjoy la nit dels fets.