Els psicòlegs conclouen que el principal acusat del crim de l'Enjoy no es penedeix del que va fer

També remarquen la manca de penediment per part dels altres dos acusats al no sentir-se responsables dels fets

'Sabia en tot moment el que feia perquè no té cap trastorn', va afirmar la psicòloga Margarita Serra que exposa que Nelson Giovanny Rivera té un caràcter introvertit, ansiós i poc socialitzat. Tot i això, va afirmar que aquestes característiques no afecten a la seves capacitats cognitives i volitives encara que consumís grans quantitats de drogues i alcohol.

La psicòloga va exposar que cap dels tres acusats es penedeix dels fets. Segons Serra, Rivera se sentia perseguit i amenaçat per l'altre grup de joves i tot i que afirma que no el volia matar, sosté que 'era ell o era jo el que moria'. Els psicòlegs atribueixen la manca de penediment dels altres dos acusats, Amaya i Gómez, perquè 'diuen que no sabien el que volia fer l'altre i, per tant, no se'n senten responsables'.

El psiquiatre de la presó de Girona va afirmar que el primer que el va sobtar de Rivera és la seva 'fredor afectiva' perquè es mostra fred i distant amb la gent. 'No vol empatitzar, és un trastorn antisocial però és totalment conscient del que es fa', va afirmar el doctor. En aquest sentit, va exposar als membres del jurat popular que Rivera no té cap trastorn psicòtic, ni se sent perseguit pel carrer quan no és veritat, ni sent veus ni té deliris.

Els doctors sol·licitats per la defensa coincideixen en el diagnòstic però creuen que barrejar el trastorn antisocial, la intel·ligència limitada i la por a que l'agredissin amb l'alcohol van poder provocar que Rivera actués de forma violenta. Aquest divendres també van declarar els metges forenses que determinen que la víctima va morir com a resultat de l'impacte d'un tret amb una bala multiprojectil. Dos dels perdigons van impactar en l'artèria aorta i la pulmonar que van fer que no es pogués fer res per salvar-li la vida al jove dominicà. Segons el seu estudi, el tret es va efectuar des d'una distància d'uns cinc metres.

El judici, que asseu a la banqueta dels acusats tres joves acusats, va començar dilluns i és previst que dilluns vinent entreguin l'objecte del veredicte als membres del jurat popular que es retiraran a deliberar.

El fiscal manté els 20 anys de presó

El fiscal ha mantingut la petició de 20 anys de presó contra Nelson Giovanny Rivera, el principal acusat de matar d'un tret amb una pistola casolana un jove a l'aparcament de la discoteca Enjoy Latino de Girona. L'acusació pública sosté que Rivera és autor dels delictes d'assassinat amb traïdoria i tinença il·lícita d'armes. Per a Nelson Amaya i Cristian Oswaldo Gómez demana penes de 16 anys i mig i 16 anys i tres mesos per cooperació en el delicte. En cas que el jurat popular consideri que no ha quedat provat que els dos joves sabessin que Rivera tenia intenció de matar la víctima, el fiscal demana que els considerin culpables d'encobrir l'assassinat penat amb tres anys de presó.