L'autor material del crim de l'Enjoy assegura que només tenia intenció d'espantar a la víctima

Nelson Giovanny Rivera intenta desmontar la teoria del fiscal i apunta que els fets no van ser premeditats ni planejats

Durant dues hores va estar relatant Nelson Giovanny Rivera els fets que van tenir lloc la matinada del 12 de gener del 2008 arran de les preguntes que li van formular el fiscal i els advocats de la defensa i l'acusació. En el transcurs de la seva declaració Giovanny va remarcar que en cap moment tenia intenció de matar a la víctima sinó que sols volia 'espantar-la'. 'Si hagués volgut matar-lo hauria baixat del cotxe i m'hi hauria enfrontat cara a cara', va dir l'acusat amb to desafiant. Amb tot, Giovanny també ha tingut temps per mostrar el seu penediment, deixant-se emocionar després que el seu lletrat, Benet Salellas, li preguntés com se sentia. 'Si pogués anar enrera en el temps ho faria i em quedaria a casa aquella nit. Una situació així es passa molt malament perquè m'he embrutat les mans', va dir Giovanny. En la recerca de més atenuants, l'acusat també va assegurar que aquella nit havia ingerit quantitats molt elevades d'alcohol i que també varen consumir cocaïna, comprada aquella mateixa nit a l'aparcament de la discoteca Enjoy.

Amb tot, Giovanny també va intentar desmuntar la tesi del fiscal, el qual havia assegurat que el crim havia estat premeditat i planejat amb anterioritat. 'Jo no sabia que ens els trobaríem', fent referència a la víctima i els seus amics amb qui havia tingut una baralla poques hores abans, 'va ser una casualitat veure'ls i jo vaig reaccionar d'aquella manera', va dir. Davant el fet d'anar a cercar la xilena que estava amagada en uns terrenys de Can Gibert del Pla, Giovanny Rivera va dir que la va agafar per intimidar a l'altre grup per si els tornava a trobar.

Dos espectadors de pedra

Pel que fa als altres dos acusats, Nelson Amaya i Cristian Oswaldo Gómez, han volgut deixar clar en les seves intervencions que en cap moment sabien les intencions de Giovanny i que tampoc varen poder fer res per impedir que disparés la xilena contra la víctima. Ambdós van assegurar que només varen veure la barra de ferro i que es van pensar que era 'un pal de ferro per a defensar-se', però en cap moment van tenir a la vista el percutor que portava amagat Giovanny dins els pantalons. Amaya va assegurar que estava assegut al seient del darrere i només va sentir el soroll del tret, que el va deixar 'traumat' i sense paraules. Igualment, Gómez va apuntar que estava molt ocupat cercant aparcament i no es va adonar que al seu costat, Giovanny va treure el percutor, muntar la xilena, sortir per la finestra, apuntar i finalment disparar. Només aleshores, al sentir el soroll del tret, va deduir que alguna cosa havia passat. 'Em vaig espantar molt i quan em va dir que marxéssim jo el vaig obeïr, tenia molta por', va assegurar l'acusat qui confessava que 'si hagués vist el que anava a fer l'hi hauria impedit'.

El judici es reempendrà avui amb les declaracions dels testimonis.